28. Balaton-átúszás: 9299-en sikeresen teljesítették az 5,2 km-es távot (fotókkal)

VN - Egy híján 9300-an úszták át a Balatont szombaton. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es táv leküzdésére sokan érkeztek Vas megyéből.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 28. Balaton-átúszáson - amelyet a rossz idő miatt a múlt héten nem tudtak megrendezni - ezúttal kiváló idő, 24.5 Celsius-fokos víz várta a próbálkozókat. A legjobb időeredmény 1 óra 8 perc közelében volt. Az úszók között volt többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is, aki bő 3 óra alatt teljesítette a távot. Volt olyan bátor vállalkozó is, aki kimondottan erre az alkalomra varrt, matyómintás felsőben és nadrágban szelte át a tavat.A 28. Balaton átúszás résztvevői megérkeznek az 5,2 kilométeres táv teljesítése után Balatonboglárra

A balatonboglári strandon pár perccel a célba érkezésük után kollégánknak a szombathelyi Takács Tamás és a felsőcsatári Kőszegfalvi Eszter elmondták, először úszták át a Balatont, ami különösebb gondot nem okozott számukra. 

- Nagyon kellemes volt a víz, laza tempóban körülbelül két óra alatt teljesítettük a távot - mesélték a fiatalok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!