Hannah Montana, High School Musical, Hello Kitty - a legtrendibb iskolacuccok

Szombathely - Hello Kitty, High School Musical, Hannah Montana, Playboy - megnéztünk, hogy mi a trendi iskolakezdéskor a boltokban.

Garai Antal 'Atom'

Naa! Vegyünk ilyen tolltartót! Az osztályban mindenkinek ilyen van! Légyszí-légyszí! - valljuk be, hogy mindannyian hallottuk már ezt a mondatot tanévkezdés előtt az írószerboltban, miközben a gyerkőcnek vásároltuk a tanévkezdéshez szükséges hozzávalókat. Megnéztük, hogy mik azok a trendi cuccok, amikért rajonganak most a gyerekek, melyik sztárok-mesék, sorozatok lengik be mostanság az iskolaszereket - kavalkád.
 
Hamar megtaláljuk az írószerboltban a trendi cuccokat, mesefigurák és sorozatsztárok köszönnek vissza már az első polcokról. A 35 éves japán macskauralom töretlen, Hello Kitty mindenhol ott van. A kismacskáért rajongók beszerezhetnek manapság már mindent, de maradjunk csak az iskolaszereknél: vonalzó, toll, hegyező, ceruza, radír, füzet, táska, tolltartó, pénztárca, uzsonnás doboz, tornazsák, körző s még sorolhatnánk. A fiúknak nem kell aggódniuk, elkergethetik Hello Kitty-t egy slampos ebbel, ugyanis Scooby Doo is ott virít sok eszközön (kevesebben, mint Kitty). _ Itt szabad megjegyeznünk, hogy Hello Kitty-nek 2004 óta van kismacskája is - ez alatt nem gyerek értendő, hiszen nincs a környéken a jóképű kandúr Hello Józsi, hanem háziállata van. - Egy macskának van macskája. Hogy hova vezet ez, mi lesz még ebből, azt nem tudjuk, de ugye ez már egy másik generáció, más felfogás. Minket még Lolka Bolka és Kisvakond kalandjaival etettek...
 


Hello Kitty sikere évek óta töretlen, korosztálytól független, számos terméken ott vírit a macskafejes logó - Fotók: Garai Antal 'Atom'
 
Aki állatok helyett inkább a mesefigurákat preferálja, boszorkányos mesefilm hőseivel tarkított táskát is talál magának, és úgy általánosan minden mesehős megtalálható egy-egy terméken, akad még a polcokon néhol egy-egy golyókból kibúvó lényekkel tűzdelt tolltartó is, viszont Frakk-ot, Dr Bubót, és Pom-Pom-ot csak a fanatikusok keressék, ugyanis ritkán fellelhető - sajnos.
 


Jobbra a Witch boszorkányos táska, jobbra pedig japán mesefigurás tolltartó
 
Az egy-két évvel idősebbek pedig hódolhatnak tinisztár-imádatuknak, Hannah Montana és a High School Musical tarol a beiskolázásban. Az amerikai tini két életéről szóló sorozat (Hannah Montana) akkora sikert aratott, hogy a főszereplő, Destiny Hope Cyrus arca szinte mindenen megtalálható ami iskolába kellhet, de itt a gimis musical sem marad le a versenyben.
 


A High School Musical tarol a tinik körében, toll, táska, füzet és még sorolhatnánk

Hannah Montana sem marad le a versenyben, jóformán minden kapható a sztártini arcképével 

Hugh Hefner sem hagyja ki az iskolaszektort, Playboy magazin középső poszteréhez hasonlóan hajtogathatjuk ki egyes nyuszis tolltartók belsejét, persze más beltartalommal szerelve. A nyuszis márka és Hello Kitty a fiatal lányok körében sokáig menő, nekünk kicsit furcsának hat egy ezüstszínű, vagy egy flitterekkel díszített, lakkozott iskolatáska, hiszen nekünk még volt kimerevített, téglalap alakú hátitáskánk anno. A Playboy korán megalapozza a nyuszis kultúra rögzítését.
 

A Playboy korán kezdi a nyuszis kultúra rögzítését
 
Régebben még nem volt ekkora divat mindenből ajándéktárgyakat csinálni (legalábbis mifelénk) – mondjuk valahol lehet, hogy még megvan a Knight Rider-es vonalzónk. (Bezzeg Tenkes Kapitányás tolltartót nem lehet még most sem kapni.) Javarészt nem volt jellemző. Egyszerű grafitceruzák, mustársárga borítás, barna véggel és aranycsíkkal, kis fém hegyezők, elefántos radírok, átlátszó vonalzók kísérték végig iskolás éveinket – ezek ugyanúgy ma is kaphatók, csak már retro kategóriába soroltak, szerencsére az áruk ettől még nem lesz drágább. Mondjuk vicces lett volna Derrick vagy Magenheim doktor arcával díszített hátizsákkal közlekedni. Azért nem kell megijedni, akadnak még egyszerű dolgok, a lányoknak akad tinisztár vagy macska nélküli meggyes tatyó is.
 


Akad még egyszerűbb, kislányoknak való meggyes táska

A trendi dolgokért átlagosan 20-30 százalékkal fizetünk többet, mint egy egyszerűbb, de jó minőségű iskolaszerért (igaz akadhatnak kirívóbb különbségek is). Egy kisiskolás kezdőcsomagja körülbelül 4000 Ft-ba kerül. Ez csak az a kötelező felszerelés, amit a tanár felír, ebben az összegben nincs benne a tolltartó, a táska, sem Hannah Montana.
 

Lányoknak Hannah Montana-s füzet, fiúknak Star Wars-os vagy autós - azért még lehet kapni kék vonalasat, narancssárga kockásat és lila kottafüzetet is
 
Az Irokéz szombathelyi boltjának egyik eladóhölgye ottjártunkkor elárulta, hogy kevés az igazán hisztis gyerek. Sok lurkó van, akinek elég kétszer nemet mondani és megértik, nem akaratoskodnak tovább. A lényeg, hogy a lányok rózsaszínt, pirosat, sárgát kapjanak, a fiúk pedig barnát-kéket-zöldet vagy feketét, ezeket pedig lehet kapni trendi arcok nélkül is.



Spongya Bob, valami fekete madár vagy pingvin, High School Musical és Hello Kitty



Barbie és Mici mackó még tartja magát, jelen vannak ők is a gyerekek kegyeiért folyó versenyben - minden marketing kérdése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!