Megyei II. Szombathely: meglepő kupakudarcok

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában szereplő gárdák közül négy együttest is alacsonyabb osztályú ellenfél búcsúztatott a Magyar Kupában. A Spari, a Balogunyom, a Pornóapáti és a Csepreg máris befejezte a sorozatot - ami bizony nem jó előjel a hétvégén rajtoló bajnokság előtt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az élre mindenképpen a Spari veresége kívánkozik. A szombathelyi klub a Nemeskolta vendégeként futott bele egy kiadós, 8:1-es zakóba.

- Ezen a mérkőzésen nekünk nem sikerült semmi, míg a házigazda szinte minden akcióját góllal fejezte be - vélekedett Vertetics Sándor, a Spari elnöke. - Nagyon idény eleji formában futballoztunk, ráadásul még nem állt össze a csapatunk, a játékunk. Veinelt Dávid távozott tőlünk, míg Fuchs Tamás és Fuchs Balázs abbahagyta a játékot. Érkezési oldalon csupán egyetlen név, a Toronyból szerződtetett Pungor Péter szerepel. Ez az eredmény is megerősít minket abban, hogy vélhetően az idén is a bentmaradásért fogunk küzdeni. Remélem, mielőbb rendezni tudjuk a sorainkat, és bajnoki győzelmekkel feledtetjük majd a kupakudarcot.

Meglepő a Balogunyom búcsúja is. A megyei I-ből az előző szezonban kiesett unyomi gárda Gersekaráton kapott ki 3:0-ra.

- A jobb helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést - fogalmazott Dávid László, a Balogunyom szakosztályvezetője. - Még csak alakulgat a csapatunk, ez meg is látszott a játékunkon, nem futballoztunk jól. - Talán időben jött a pofon, a bajnokságban ennél jóval jobb teljesítménnyel kell előrukkolnunk. A nyáron Elekes Attila személyében új edzőnk lett, érkezett továbbá Séből Dombai Csaba, és Jákról Bőle Péter. Kovács Richárd viszont a Királyban folytatja pályafutását. Az biztos, hogy a Gersekaráton mutatott teljesítményünknél többre vagyunk képesek. Az első nyolc között szeretnénk zárni a bajnokságot - ez szerintem reális célkitűzés.

A járásiból frissen a megyei II-be feljutott Pornóapáti Herényben járt pórul, és kapott ki 5:0-ra.

- Különösebb következtetést nem kell levonni az eredményből - mondta Németh Zoltán, a Pornóapáti elnöke. - Az első csapatunkból különbüző problémák miatt több játékosunk nem ért rá, így a fiataljainkat állítottuk csatasorba. Most ők is megtapasztalták: a felnőttek között azért más a tempó, a színvonal. Ráadásul a hazaiak nagyon elkapták a rajtot, bő tíz perc alatt rúgtak négy gólt - így a folytatásban annak örültem, hogy nem omlottunk össze, és elkerültük a kiütéses vereséget. Ez a meccs arra mindenesetre jó volt, hogy néhány fiatal játékosunk formájáról képet kapjunk.

A Csepreg is korán kiszállt a Magyar Kupából, az Acsád parancsolt megálljt (2:0).

- Nem szeretnék különösebben foglalkozni a mérkőzéssel - szögezte le Kiss István, a csepregiek trénere. -  Nagyon fiatal csapatunk van, a srácok most pontos képet kaphattak arról, hogy milyen meccsek várnak rájuk a bajnokságban - felnőtt, tapasztalt játékosok ellen. A hibákat a problémák átbeszéltük az öltözőben, megpróbálunk profitálni a kupakudarcból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!