Méteresre nőtt a parlagfű Vasszécsenyben

Vasszécseny - Olvasónk információi alapján újabb parlagfűvel borított területre bukkantunk. Egy magánház udvarán, valamint a falu főutcájának egyes részein is méteres parlagfű díszeleg. Bár a Tiszta levegőt! Tegyünk együtt a parlagfű ellen! elnevezésű akciónk első része lezárult, s kisorsoltuk nyereményjátékunk fődíját is, azért nem adjuk fel a gyomnövény elleni küzdelmet.

Bajdó Bettina

Nemrég egy vasszécsenyi olvasónk telefonált, s arra panaszkodott, hogy a Lipárt utcában, az egyik ház udvarán már méteres magasságban burjánzik a parlagfű. A ház egy ideje üresen áll, így nincs, aki gondozná az udvarát, ám a szomszédban élők szenvednek a parlagfű pollenjétől. A faluban járva arra lettünk figyelmesek, hogy az árkokat sem minden lakó teszi rendbe, pedig ez minden háztulajdonosnak a kötelessége lenne. Az adatainkat eljuttatjuk az illetékes jegyzőnek, aki intézkedhet parlagfű ügyében. 



Vasszécsenyben néhol a főút mellett is burjánzik a parlagfű - Fotó: Benkő Sándor

Akciónk folytatásához pedig a gyermekek és szülők segítségét is kérjük, mivel holnaptól  rajzpályázatot hirdetünk Az égig érő parlagfű - Te hogyan irtanád a parlagfüvet? címmel. Rajzpályázatunkra alsó tagozatos általános iskolások küldhetik be alkotásaikat, vagyis olyanoktól várunk rajzokat, akik betöltötték hatodik életévüket, de még nincsenek tizenegy évesek, szeretnek rajzolni, és érdeklődnek a környezetvédelem iránt.

Arra kérjük a gyermekeket, hogy meséljék el képekben, mi mindent tudnak a parlagfűről: miért kell irtani, felismerik-e a növényt, tudják-e, mikor virágzik, s hogy mit tennének a tiszta, parlagfűmentes környezetért. A legjobb rajzokat értékes nyereményekkel díjazzuk. Olvasóinktól pedig továbbra is várjuk a bejelentéseket és a fotókat a 94/522-560-as központi számunkon vagy a [email protected] e-mail címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!