Új PlayStation 3: kisebb, legeánsabb és alig 60 ezer forintba kerül

Köln/Budapest - Egy jóval vékonyabb, kisebb, elegánsabb és olcsóbb PlayStation 3 játékkonzolt dob hamarosan piacra a Sony - jelentette be Hirai Kazuo, a Sony Computer Entertainment feje a Kölnben szerdán kezdődött számítógépes játékkiállítás, a GamesCom előestéjén.

MTI

A PS3 árát 100 dollárral csökkentették, így most az 299 dollárba (58 ezer forint) kerül az Egyesült Államokban.
    
Az új PlayStation 3 már szeptemberben a boltokba kerül. A cég reményei szerint a lényegesen olcsóbb ár és a szebb külső révén az év végi játékszoftver eladások hajrájában sokkal jobban teljesít majd a Sony konzolja, mint az elmúlt két évben, amikor a rivális Microsoft és Nintendo lényegesen jobb üzleti pozícióban voltak - olvasható a Yahoo hírportálján. 
    
A Sony emellett a GamesComon jelentette be a PlayStation Network hálózatának európai megjelenését is. Novembertől kezdve a Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban élő PlayStation 3 tulajdonosok az online szolgáltatásokon keresztül vehetnek, vagy bérelhetnek filmeket, amelyeket a konzoljukon keresztül nézhetnek meg. 
    
A Sony bejelentését az Electronic Arts játékfejlesztő és kiadó vezérigazgatója, John Riccitiello rendkívül pozitív döntésként értékelte. Riccitiello hozzátette, hogy a PlayStation 3 árának csökkentése "merész lépés a Sony részéről, de egyértelmű, hogy épp a megfelelő pillanatban történt."  
    
A kölni rendezvényen az Electronic Arts is fontos bejelentésekkel szolgált. Bemutatták a rendkívül népszerű labdarúgó játéksorozat, a FIFA 10 legfrissebb részleteit, illetve a LucasArts és a BioWare által fejlesztett Star Wars: The Old Republic közösségi online szerepjátékot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!