A legtragikusabb komikus: Imre Béla

Nyíregyháza, Szombathely - Szabados Mihály, a WS Színház színésze kapta a Brighella-díjat a nyíregyházi Vidor-fesztiválon. Ő játssza Imre Bélát a Czukor Show-ban.

Ölbei Lívia

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban szombaton díjátadó gálával ért véget a Vidor Fesztivál, ahol a legvidámabb előadások szállnak rangos versenybe évről évre - a szakmai zsűri és a közönség szeme előtt. A fesztiváldíjak a commedia dell arte örökbecsű figuráiról kapták nevüket. A szombathelyi Weöres Sándor Színház Dömötör Tamás Füst Milán-át-iratával, a Czukor Show-val vett részt a fesztiválon. Abszolút sikerrel: A húsboltos, szerelmes és főbérlő Imre Bélát (esetleg Imrebélát) játszó (csetlő-botló) Szabados Mihály megkapta a színészi játékot elismerő Brighella-díjat, az indoklás szerint a legkomikusabb tragikus figuráért . (Emlékszünk: Nem vagyok James, és nem vagyok Bond... Lenyalt frizura, kockás ing, vörös rózsa a kézben.)

Ugyanebben a kategóriában Smeraldina-díjat ért Pálmai Anna alakítása (Katona József Színház, Budapest). Arlecchino-díjat kapott Kerekes Éva (Örkény Színház, Budapest), Colombina-díjjal jutalmazta a zsűri Pálfi Katát (Új Színház, Budapest). Csákányi Eszter A hét asszonya című egyszemélyes csodáért Pulcinella-díjat kapott, a Pantalone-díjat Zöld Csaba (Katona József Színház, Budapest) vihette haza. A legjobb rendezésért járó Capitano-díjat Tamási Zoltánnak ítélte a zsűri (Hű, de messze van Petuski, Stúdió K , Budapest); a legjobb előadás díját, a Dottore-díjjal a Miskolci Nemzeti Színház Botrány az operában című bohózata dicsekedhet; a legzajosabb sikerért. A Vidor Fesztiválon Életműdíjjal tüntették ki Bodrogi Gyulát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!