Biztonság a diáknak - rendőrök segítenek reggel a forgalmas utakon

Szombathely - Ha szeptember, akkor iskolakezdés, és rendőrségi segítség a becsöngetés előtt suliba siető diákoknak. Az akció eredményes, hiszen megyénkben ez idő alatt nem ért diákot közlekedési baleset.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az első hetekben nem csak a diákoknak, az autósoknak is szokniuk kell, hogy elkezdődött a tanév, s a becsöngetés előtti percekben az iskolák környékén újra sok a gyalogos, nagy a forgalom. 

A vasi rendőrök, csatlakozva az országos akcióhoz, szeptemberben ismét megjelentek az iskolák közelében. Van, ahol a puszta jelenlétük elégséges, s a gyalogos diákok megkapják az elsőbbséget a zebráknál, de előfordul olyan is, hogy egy-egy zsúfoltabb periódusban a kereszteződésekbe beállva irányítják a forgalmat. 

Polgár Zoltán, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának főelőadója elmondta:  Szombathelyen nyolc helyszínen vagyunk jelen. A Claudius Polgárőrség tagjaival és a közterület-felügyelőkkel együttműködve a Thököly Imre utcában két gyalog-átkelőhelynél, a Paragvári utcában a Deák Ferenc és a Váci Mihály utcai kereszteződésben, illetve a Szent Imre herceg és a Szófia utca találkozásánál, valamint a Dózsa György, a Hollán Ernő utcában és a Neumann iskola előtt teljesítünk szolgálatot reggel hét és nyolc óra között. 



Reggelenként a Neumann iskola előtt is teljesít szolgálatot a rendőrség  Fotó: Horváth Csaba

A rendőrök figyelik a forgalmat, az autóval érkező szülők esetében ellenőrzik a kötelező gyermekülések használatát, és a várakozási, megállási szabályok betartását is. 

Polgár Zoltán hozzátette: az akció a megye más városaiban is folyik, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években szeptembereiben nem volt reggeli baleset az iskolák környékén. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!