Légiósváltás Körmenden: Beard megy, Spahija jön?

Körmend - A BC Körmend kosárlabdacsapatához egy horvát center, Jurica Spahija érkezett kéthetes próbajátékra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 4-es és 5-ös poszton bevethető amerikai Nashid Beard szeptember 2-a óta készül Körmenden, ám az elmúlt két hétben nem nyújtott maradandót. Nem csoda tehát, hogy a piros-feketék szakmai stábja másik center után nézett, s már talált is egyet: a horvát Jurica Spahija az elmúlt szezonban a horvát elsőosztályban szereplő Kvarner Resort Novi Rijeka kosarasa volt, melynek színeiben 28 meccsen lépett pályára, s átlagban 30 perc alatt 15,8 pontot és 9,1 lepattanót jegyzett. A 204 centi magas és a 26 éves játékos hétfő este érkezett meg a Rába-partjára. Ha a kéthetes próbajátékon megfelel, akkor a szezon végéig maradhat. A másik két amerikai légiós, Jermaine Thomas és Mike Scott maradásának nincs akadálya, bár előbbitől jóval többet vár a szakvezetés.

- Nem vagyunk megelégedve Bearddel, eddig keveset mutatott, ezért is néztünk másik játékos után - tudtuk meg a körmendi vezetőedzőtől, Sabáli Balázstól. - Spahiját nem láttam DVD-n sem, de közel volt hozzánk és árban is megfelelt, így úgy döntöttünk, kipróbáljuk. Beardnak szerdán lejár a próbajátéka, és látni akarjuk összehasonlításképpen, hogy egy másik kosaras mit tud a posztján. A többi majd az edzésen derül ki. Nagyon úgy tűnik, hogy Thomas a nyáron nem csinált semmit, ezért egyelőre árnyéka önmagának. Bízom benne, hogy minél hamarabb összeszedi magát, mert ennél tőle is többet várunk. Scott marad, bár a játékában pár dolgot még le kell tisztázni. De összességében küzdőszelleme, hozzáállása és teljesítménye alapján rászolgált arra, hogy Körmenden maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!