Már edzenek a körmendi légiósok - Németh is a csapattal készül

Körmend - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának mindhárom légiósa megérkezett és bekapcsolódott a felkészülésbe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A körmendiek három amerikai légióst szerződtettek: az irányító Jermaine Thomas  aki a 20082009-es bajnoki idényben már magára öltötte a vasiak piros-fekete szerelését  és az erőcsatár Mike Scott leigazolását két, a center Nashid Beard szerződtetését egy héttel ezelőtt jelentették be a vezetők  mindhárom kosarasnak kéthetes próbajátékon kell bizonyítania. A légiósok a napokban már meg is érkeztek a Rába-partjára, Thomas és Scott hétfőn délelőtt, Beard szerda este kapcsolódott be a felkészülésbe, és vasárnap már edzőmérkőzésen is megmutathatják a tudásukat.

 - Teljesült, amit terveztünk, emberileg normális külföldieket találtunk  -  mondta a körmendi vezetőedző, Sabáli Balázs. -  Erről nem csak a szakmai stáb, hanem a játékostársak is így vélekednek. Thomast ismertük korábbról, semmi újdonságot nem tudok róla mondani. Scott is megtalálta már a közös hangot társaival és a hozzáállása is nagyon jó. Lemaradása nincs, mert a nyáron a Líbia válogatottal készült az afrikai kontinensbajnokságra, amin végül nem lépett pályára, mert nem kapta meg az állampolgárságot. Beardre sem lehet panasz, ám július óta nem edzett és kicsit fáradt is az utazás miatt  remélhetőleg minél hamarabb utoléri magát erőnlétileg. A légiósokat egyébként úgy próbáltuk választani, hogy gyors, mozgékony játékot tudjunk nyújtani, mondhatni futunk, dobunk, védekezünk. Nem akarunk statikus játékot játszani, de szerintem ez nem is fekszik a csapatnak. Már van rálátásunk, hogy az új fiúk közül ki, mire lehet képes, de még kell idő, mire megvalósítják a pályán, amit kérek tőlük.

A körmendiek tréningjeit látogatja Németh István is, az irányító azért kapcsolódott be a munkába, hogy edzésben maradjon, amíg nem talál magának csapatot.

A Körmend vasárnap 17 órai kezdettel játssza első felkészülési mérkőzését a Fürstenfeld Panthers vendégeként. Szeptember 11-én (péntek) és 12-én (szombat) már a Mogyorósy Szilárd emléktornán lépnek pályára Fodor Gergelyék, melyen még a ZTE, az Oberwart és a Fürstenfeld szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!