Másfél millárdért épülhet a Lukácsházi tározó

Budapest - 1,7 milliárd forint helyett nettó 1,455 milliárdért a Gyöngyös-menti Tározóépítő Konzorcium építheti meg a Lukácsházi víztározót.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nyílt tenderen az összességében legelőnyösebb ajánlattal - 1,455 milliárd forinttal - nyert a Gyöngyös-menti Tározóépítő Konzorcium, amelynek vezetője a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., a tagjai pedig a  Hydrocomp Mélyépítő Kft., valamint a Meliorációs és Rekultivációs Kft. 

A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot a Lukácsháza 2009. Konzorcium tette, nettó 1.438 milliárd forinttal. 

A közbeszerzési eljárásban márciusban eredetileg egy szombathelyi és két zalai cégből álló konzorcium nyerte el a megbízást, a vesztes pályázók azonban fellebbeztek a közbeszerzési döntőbizottsághoz, amely úgy határozott: nem kell új közbeszerzés pályázatot kiírni, de a bizottság útmutatása alapján felül kell vizsgálni a korábbi döntést. Ezt történt most. 


    
Másfél millárd forintért a Gyöngyös-menti Tározóépítő Konzorcium építheti a Lukácsházi víztározót

Fotó: Benkő Sándor

A Gyöngyös patakot Lukácsháza, Kőszeg és Kőszegdoroszló külterületén felduzzasztó víztározó megépítésének alapvető célja Szombathely belterületének árvízmentesítése. A völgyzárógát hossza 2.405 méter, a földtöltés építéséhez 394.000 köbméter anyag szükséges, a leürítő műtárgyba pedig 1.163 köbméter vasbeton kerül beépítésre. A munkák végén rekultiválni kell a 25 hektáros anyag nyerőhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!