Megerősített burkolatú négysávos utat adnak át 86-os főúton

Szombathely - Megerősített burkolatú, négysávos autópályán közlekedhetnek szombattól az autósok a 86-os főút szombathelyi szakaszán - tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Szombathely térségében kiépített, négy forgalmi sávra kiszélesített, közel másfél kilométeres útszakaszt szombaton adják át. A felújítás során megerősítették az aszfaltot, a 86-os és 87-es körforgalmi csomópont között pedig 260 méter szervízutat és 730 méter kerékpárutat építettek ki.  
    
A beruházást a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében az Európai Unió mintegy 590 millió forinttal támogatta.  
    
Az útépítési munkálatok Szeleste elkerülőnél és a Szombathely-Vát szakaszon folytatódnak. A 86-os számú főút Szombathely és Vát közötti 9,2 kilométeres szakaszának felújítása nettó 4 milliárd forintból valósul meg. A beruházás során a főutat kétszer kétsávosra építik át, ebből három kilométeren kétszer egy sávot is melléépítenek, 6,2 kilométeren pedig új nyomvonalat alakítanak ki. 
   
A beruházás részeként 18 darab közúti és vízépítési műtárgyat  alakít ki a kivitelező, míg egy új, külön szintű csomópont is kiépül, egy meglévő csomópontot pedig kibővítnek. A tervek szerint a beruházás várhatóan 2010 végéig készül el, és ugyancsak 2010 őszén adják át a Szelestét elkerülő, 3,76 kilométeres új útszakaszt is.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!