Melegfelvonulás: deviáns kisebbségről beszélt Demszky

Budapest - Demszky Gábor főpolgármester a meleg méltóság menete szervezőinek írt levelében köszönte meg azt a bátorságot, amivel a nemtelen fenyegetések ellenére is megtartják felvonulásukat, továbbá bízik a rendőrség felkészültségében.

MTI

A levelet a főpolgármesteri sajtóiroda pénteken juttatta el az MTI-hez.

"Rendezvényüket az elmúlt két évben egy deviáns kisebbség megpróbálta erőszakkal megakadályozni. Őszintén bízom benne, hogy a rendőrség felkészültségének köszönhetően idén ilyesmi nem történik meg" - fogalmaz a főpolgármester. 
    
Mint írja, meggyőződése, hogy a meleg méltóság menete egyszerre szolgálja a társadalmi sokszínűség és a magyar főváros érdekeit, hiszen a térségben Budapest az egyetlen jelentős város, ahol immár évtizedes hagyománnyá vált ez a felvonulás.
    
Demszky Gábor továbbá örömét fejezte ki, hogy a magyar főváros azon városok példáját követi, ahol egy-egy etnikai, vallási vagy szexuális kisebbség tagjai nyíltan, örömmel és méltósággal vállalhatják önmagukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!