Vadveszély a 87-esen?

VN - Ugyanazon az útszakaszon két vadbaleset is történt alig egy óra leforgása alatt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pénteken 11.10-kor jelentették a kőszegi kapitányságra, hogy vadbaleset történt a 87-es számú főútvonalon Kőszeg és
Kőszegfalva közötti útszakaszon.

Egy lukácsháza-i lakos az általa vezetett Daewo típusú személygépkocsival közlekedett Kőszeg irányából Kőszegfalva felé, mikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban  hirtelen féktávolságon belül, a bal oldali vízelvezető árokból, egy szarvas ugrott ki jármű  elé. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést és elütötte az állatot.

A baleset során személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár kb.: 300.000.-Ft. A rendőrség közlése szerint a vadat nem találták meg.

11.55-kor újabb vadbalesetről érkezett jelentés a 87-es főútvonalról. Aa 47 km szelvénytől 300 m-re kőszegi Határátkelőhely irányába egy osztrák állampolgár az általa vezetett VW típusú személygépkocsival közlekedett a kőszegi Határátkelő irányából Kőszeg felé, mikor neki bal oldalról egy őz ugrott a jármű elé. Magyar táráshoz hasonlóan a sógor sem tudta elkerülni az ütközést. A baleset során személyi sérülés nem történt, az autóban keletkezett anyagi kár 20 ezer forint körüli. A sérült vadat átadták az illetékes vadásznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!