Vége a kényszerszünetnek: Fót felfüggesztett polgármesterét visszahelyezte hivatalába a bíróság

Fót - Megszüntette Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) fóti polgármester felfüggesztését a Pest Megyei Bíróság, a döntés szerint a város első embere újra elfoglalhatja székét a hivatalában - közölte a település alpolgármestere kedden az MTI-vel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bartos Sándor (Fidesz) elmondta, hogy a polgármester bírósághoz fordult, mert jogellenesnek tartotta a felfüggesztéséről szóló képviselő-testületi határozatot. Az ügyben most született bírósági végzés bebizonyította: az önkormányzati testület helytelenül járt el. 

A Mádly Zsolt ellen hozott fegyelmi eljárás jegyzőkönyvei hamis adatokat tartalmaztak és a fegyelmi bizottság elnöke jogtalanul hívta össze az ominózus július 29-i fegyelmi tanácsot. Mindezek tükrében a bíróság megállapítása szerint nem is hozhatott volna a tanács a polgármester felfüggesztéséről szóló határozatot - tette hozzá.

A bírósági döntés ellen fellebbezésnek nincs helye. Ily módon Mádly Zsolt szerdától több hónapos kényszerszünet után ismét megkezdheti a munkát Fót élén - közölte az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!