A Falco gyúrója edzi a telekesi focistákat

Telekes - A jövőben a Falco SZOVA KC kosárlabdacsapatának gyúrója, Tanai Zoltán irányítja a megyei III. osztályban szereplő telekesi együttes szakmai munkáját.

Pum András

A Falco SZOVA KC  NB I-es kosárlabdacsapatának gyúrója, Tanai Zoltán eddig a zalaegerszegi kórház mellett a sárga-feketék masszőre volt, a jövőben pedig - igaz amatőr szinten - kipróbálja magát egy másik sportágban, a labdarúgásban is. Tanai ugyanis a megyei III. osztály Déli-csoportjában szereplő telekesi futballisták trénere lett.

- Már tavaly megkerestek a telekesi vezetők, hogy vállaljam el a focicsapat irányítását, de akkor még köszönettel visszautasítottam a felkérést - mondta Tanai Zoltán. - A közelmúltban ismét jelezték, hogy szívesen látnának a kispadon, és ezúttal már rábólintottam az ajánlatra. A feleségem egyébként telekesi származású, innen az ismeretség. Bár a Falco jóvoltából elsősorban a kosárlabdapalánkok mellett mozgok otthonosan, a foci egyáltalán nem idegen a számomra. Korábban a ZTE labdarúgói mellett voltam gyúró, kispályás csapatban is focizok, de ami a leglényegesebb: egy éven át a Zala megyei harmadosztályban szereplő Vasboldogasszony focicsapatánál edzősködtem. Akkoriban  még a negyedik ligában játszottunk, és a 14. helyről a harmadik helyre hoztam fel a fiúkat. Telekesen egyébként nincs különösebb elvárás az együttessel szemben - kiesni ebből az osztályból nem lehet -  a focicsapatnak korábban nem is volt edzője. Elsődleges feladatom, hogy fizikailag felhozzam a srácokat, mert azt bizony a saját szememmel is tapasztaltam, hogy eléggé le vannak pangva a fiúk. Emellett persze a játékban is kell némi szervezettség. Csak múlt péntek óta vagyok a csapat mellett, sajnos a debütálásom nem sikerült, hiszen a hétvégén otthon 3:1-re kikaptunk a Rábatöttöstől. Az első félidőben volt két nagy helyzetünk, ha azokat berúgjuk...Na de most már mindegy, legközelebb javítunk. Úgy tervezem, hogy heti egy edzést tartok a srácoknak, péntekenként lesznek a gyakorlások, hétvégén pedig jöhet a meccs. A kórházban és a Falconál lévő munkámat természetesen egyáltalán nem befolyásolja a telekesi teendőm, lakóhelyemtől, Zalaegerszegtől amúgyis csak 17 kilométer a település. Bízom bent, hogy ezentúl nem csak a Falco, hanem a Telekes sikereinek  is örülhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!