A Fortress magyar igazgatója: remek reklám lehet a Körmend

Azok után, hogy a MJUS személyében új névadó szponzorra leltek a körmendi kosarasok, még egy kedvező hír érkezett a Rába-parti együttestől: az amerikai Fortess Insurance&Investment Company üzletrészt szerezni készül a kosárlabdacsapatot működtető kft-ben. A magyar igazgató szerint remek reklám lehet a Körmend, amelynél hosszabb távon a bajnoki cím a cél.

zaol.hu

Szabó-Forrai Zsolt neve ismerősen csenghet, hiszen elnökjelöltként akart indulni az MKOSZ júniusi küldöttgyűlésén és öt évre 300 millió forintot ígért a magyar kosárlabdának. A tisztújításra végül nem került sor a küldöttgyűlésen, a hírek arról szóltak, a támogatói kihátráltak mögüle.

- A polgármester, Bebes István és a csapatvezető, Csák Tamás keresett meg a nyár végén - mondta Szabó-Forrai Zsolt. - Felvázolták az egyesület jelenlegi helyzetét: elmondták, adósság ugyan van, de a csapat megfelelő erősítéssel komoly eredményre lehet képes. Hangsúlyozták, a város és a szurkolók is szívvel-lélekkel támogatják a csapatot. Máshonnan is megkerestek, de egyértelműen a körmendiek voltak a legkitartóbbak. Biztos vagyok benne, hogy hosszútávú összefogás körvonalazódik, mely határozatlan időre szól, akár 20 évig is eltarthat. Elviekben mindenben megegyeztünk, csak az aláírás hiányzik a papírokról, jelenleg a jogászok készítik elő a szerződést.
-
Az adósságot, ami nem kicsi összeg, átvállaltuk és 2010 végéig konszolidáljuk a klubot - folytatta az új tulajdonos. - De a szerepvállalásunk nemcsak erre korlátózodik, az anyagiak rendezése után építkezés kezdődik. Például a reklámokból minél több bevételünk legyen, ehhez felhasználjuk a meglévő hazai és nemzetközi kapcsolatainak, de szükség esetén a cég további forrásokat biztosít a csapat fejlődéséhez. Feltett szándékunk, hogy a klub a szponzori és támogatói bevételeken túl saját forrásokkal is rendelkezzen. Ez a három bevételi forma egy csapat professzionális műkődéséhez elengedhetetlen. A csapatot illetően, idén a 6-10. hely elérése lehet a reális cél. Erősítés tavasszal képzelhető el, de csak abban az esetben, ha az egyesület anyagi helyzete stabilizálódik. Hosszabb távon bajnoki címre törekszünk, utána pedig ki akarunk lépni a nemzetközi porondra. És ez miért éri meg a cégünknek? Remek üzlet lehet imázs növeléssel egybötve. Ha a nevünk összeforr egy patinás klub megújulásával, akkor annál jobb reklámra nincs szükség.

A Fortress Insurance & Investment Company biztosítási és befektetési társaság, a világon 11,5 millió ügyfele van, amiből 500 ezer az Európai Unió területén él. A céget 1942-ben alapították az Egyesült Államokban, Magyarországon 2006 óta van jelen kizárólag befektetési területen. Szabó-Forrai Zsolt tíz éve igazgatója a vállalatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!