A hip hop bűvkörébe kerültek a szombathelyi fiatalok

Szombathely - A hátrányos helyzetű, aluliskolázott, fekete amerikaiak zenéje volt valaha. Mára meghódította az egész világot. A szombathelyi fiatalok sem maradhattak ki a hip hop bűvköréből.

Maróthy Andrea

Nem csak  zene, életérzés, s a világ fiataljainak sikolya, figyelmeztetése,  hogy léteznek. A hip hop kultúrához hozzátartozik az öltözködés, a graffiti, a tánc, a zene és a szabadságérzés. A hip hop zene kibújik minden meghatározás alól, de számtalan társadalmi jelenségről árulkodik. A stílus eredete igen messzire nyúlik vissza: az Afrikából Amerikába tartó hajókon a rabszolgák félig prózában, félig énekben mondták el  szenvedésüket.

Nagy valószínűséggel tisztában voltak ezzel azok  is, akik szombaton este ellátogattak az  5.  Hip hop Nightra a Savaria Ifjúsági Centrumba (SIC). Itt találkoztunk Pobe-bal, Szunnyival és Tequilával. Életük a hiphop, s szombat este  kedvenc csapatuk a Hősök miatt vették birtokba a SIC-et a lányok.


- Ez egy életstílus, s mindent kipróbálunk ami a hiphophoz tartozik. Graffiti, gördeszka, s próbálkozunk a szövegírással is. A hiphop kitölti a mindennapjainkat  - magyarázták el a lányok.
A húszas éveiben járó Finta Tibor kicsit már másként gondolkodik a hiphop életérzésről. 
 
- Sokféle zenét hallgatok, de a   szívem egy csücske a hiphopé. Magyarországon számomra a hiphop alfája és ómegája a Kezdet Phiai nevű csapat. Nekem a hip hop a szabad véleménynyilvánítást jelenti  - érvelt Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!