A veretlen ZTE otthonában a Falco kosárcsapata

Igazi rangadóval folytatja pénteken, 19 órás kezdéssel az A-csoportos kosárbajnokságot a Falco: a szomszédvár, idén még veretlen, tavalyi bronzérmes ZTE-nél vendégeskedik. Igazi kosárünnepre van kilátás a zalai megyeszékhelyen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Jó formában van a  ZTE,  eddig mind a négy bajnokiját (Kaposvár, Körmend, Sopron, Dombóvár) megnyerte. A közvélemény  idén is legalább éremesélyenek tartja a zalaegerszegi gárdát.

- Az eddigi legrősebb ellenfél vár ránk - szögezte le Déri Csaba, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. - Zalaegerszegen az emúlt években nem vásárolgattak, hanem szisztematikusan építkeztek. Ennek lett az eredménye az előző szezon bronzérme, illetve az, hogy ennek a bajnokságnak is tulajdonképpen ugyanazzal a csapattal vághattak neki  csupán egy új embert kellett beépíteni. Ez óriási előnyt ad a ZTE-nek a mezőnyben. Egy összeszoszokott gárda, kimeríthetetlen taktikai repertoár, remek keret és a Völgyi PéterPatonay Imre neve által fémjelzett szakmai stáb vár ránk. Csodálkoznék, ha a ZTE nem lenne ott a legjobbak között a végelszámolásnál. Változatos, gyors támadójátékra, szívós, szervezett védekezésre számítok tőlük.

- Azért megijedni  nem fogunk, a Falco is jó csapat - folytatta Déri Csaba.-  Mi is jól kezdtük a bajnokságot; nyertünk már két rangadót, a Kecskemét és az Albacomp ellen, ráadásul a Szolnok ellen is volt győzelmi esélyünk. Ugyanakkor mi teljesen a nulláról kezdtünk, egy új csapatot építünk. Még formálódunk, talán karácsonyra fejeződik be a fejlődési folyamat. Szerintem a mérkőzés kétesélyes.  Ha több jó egyéni teljesítmény lesz a csapatomban, akkor igenis meglephetjük ellenfelünket. Mi ugyanis győzni szeretnénk Egerszegen. Tudom, hogy az összes Szombathelyre küldött belépőjegy elkelt, szurkolói busz is indul. Úgyhogy számíthatunk drukkereink támogatására. Telt házas kosárlabdaünnepre, a régi idők hangulatát idéző rangadóra számítok. Nálunk Szanati és Kálmán bajlódott megfázással, utóbbi két napot ki is hagyott az edzésekből, de mindenkire számíthatok.

A találkozót a Bodnár, Pálla, Balog trió dirigálja.

Az előző szezonban a megszokottnál jóval többször csapott össze a két szomszédvár. A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Falco örülhetett. Egerszegen a ZTE 89:88-ra nyert, Szombathelyen viszont a Falco 86:84-re  egy pont döntött a vasiak javára. A bronzcsatában viszont a ZTE diadalmaskodott. Az első, egerszegi meccsen nyert a ZTE 100:72-re, Szombathelyen (zárt kapus meccsen) győzött 103:95-re, és egyenlített a Falco. A párharc végül a zalai csarnokban fejeződött be, 98:90-es hazai győzelemmel  és ZTE-bronzzal.

A mérkőzésről honlapunkon élő online-tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!