Aludtak, miközben kifosztották mellettük a benzinkutat

Csütörtökön hajnalban a 84-es főúton Sajtoskálnál kirabolták az Agip benzinkutat. Az elkövetők közel másfél millió forint értékben vittek el cigarettát. A szomszédos parkolóban két potenciális szemtanú aludta végig a rablást.

Takács Gábor

Hajnali háromnegyed háromkor bejelzett a sajtoskáli benzinkút riasztója. Ezután rendőrök siettek a helyszínre, akik megállapították, hogy a töltőállomás főbejáratánál bedobták a kirakat üvegét, majd a tettesek a résen bemásztak az épületbe. Felforgatták az üzletet, másfél millió forint értékben cigarettát loptak el és elvitték a kasszában lévő 30 ezer forint váltópénzt.

Az Agip kút a 84-es főút mellett, a büki elágazónál található. - Az elkövetők pur-habbal lefújták a falu felé néző szirénát, de a riasztó hajnali háromnegyed háromkor bejelzett. Negyed négykor már a helyszínen voltam, szomorú látvány fogadott. A biztonsági fóliás üveget bezúzták, a polcokról leemelték a cigarettát. A kamera felvételei gyakorlatilag értékelhetetlenek, mivel infra lámpát nem tartalmaz - emelte ki Ivánkovics Zoltán a benzinkút vezetője.   

Haller Imre, Sajtoskál polgármestere elmondta, a kút nyolc évvel ezelőtt még éjjel-nappal üzemelt, napjainkban már csak reggel hat és este tíz óra között tart nyitva. Hozzátette, egy hónappal korábban a 84-es főút mellett a zsédenyi benzinkutat fosztották ki.  

Az ügy érdekessége, hogy alig pár méterre a bűnténytől a parkolóban két hölgy aludt egy autóban, ők Münchenből utaztak hazafelé. Olyan mélyen szunyókáltak, hogy a betörésből nem észlelték semmit, sőt a helyszínre érkező rendőröknek percekig kellett dörömbölniük a gépkocsi ablakán, hogy felébredjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!