Átadták a bababarát szobát a gyermekeknek

Szombathely - A dolgozók munkájával, pályázati pénzből, vállalkozók felajánlásából készült a Családok Átmeneti Otthonának bababarát szobája, melyet hétfőn adtak át.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Érdekes  játékok, színes mesefigurás falak, nyugodt környezet. Ez várja az apróságokat a  Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Családok Átmeneti Otthonának bababarát szobájában, amelyet hétfőn délelőtt  adott át  Szakály Gábor  Szombathely Közgyűlésének Szociális és Foglalkoztatási Bizottságának elnöke.

- Jelenleg a Családok Átmeneti Otthonában teljes a kihasználtság, mintegy negyven család él itt. A gazdasági válság hatására egyre többen  jutnak krízishelyzetbe, elvesztik otthonukat, s bizony ezekben az esetekben a Családok Átmeneti Otthona kell, hogy segítséget nyújtson a bajba jutott embereknek. A családok itt, egy védett környezetben, szakemberek segítségével változtathatnak életükön és élhetnek, míg problémájukra megoldást nem találnak. Fontos, hogy a gyermekeknek is biztosítsuk ezt a védett környezetet - magyarázta el Szakály Gábor.

A bababarát szoba az intézményben dolgozók áldozatos munkájával, vállalkozók felajánlásaiból és pályázati pénzekből készült el.

- A  festéket, s a függönyöket szponzorok felajánlásából, a szőnyeget pályázati pénzből vettük. Az intézmény munkatársai munkaidejük után  dolgoztak  azon, hogy elkészüljön a bababarát szoba. Nem csak az intézményben lakó családok gyermekeinek kívánunk ezzel a lehetősséggel kedveskedni, hanem a környéken élő, kisgyermeket nevelő családoknak is, akik kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt látogathatják a szobát. A jövőben tervezünk fejlesztő foglalkozásokat, tematikus csoportokat és tanácsadást is -  tájékoztatott Némethné Bogáth Andrea, az  intézmény vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!