Bundesliga: Schalke-Leverkusen csúcsrangadó

Dárdai Pál együttese, az utolsó helyen álló Hertha BSC a sérült Hajnal Tamás csapatához, a Borussia Dortmundhoz látogat, s próbálja megkezdeni a felzárkózást a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A találkozón tulajdonképpen mindkét gárdának kötelező győznie. A berliniek az első fordulóban aratott sikerük óta kilenc mérkőzésen egyetlen pontot tudtak szerezni, s csupán azért nem nevezhető teljesen kilátástalannak a helyzetük, mert több más csapat is nagyon gyengén szerepel, így például a négy hellyel előttük álló Stuttgarttól is csak négy ponttal vannak lemaradva.
 
A Dortmund sem lehet büszke az eddig gyűjtött 13 pontjára és 10. helyére, a mérlegen javítania kell Jürgen Klopp edző legénységének, még az irányító Hajnal Tamás nélkül is.
 
A nagyok közül az éllovas Leverkusen és a negyedik Schalke egymással találkozik, igazi hatpontos rangadón: amennyiben a hazai Schalke nyer, egy ponttal riválisa elé kerül, ellenkező esetben ugyanakkor a hátránya öt pontra nő.
 
A Mainz Lőw Zsolttal a címvédő Wolfsburghoz, a Werder Bremen pedig a sérült Futács Márkó nélkül a Nürnberghez látogat.  

Bundesliga, 11. forduló:
 
péntek:
 Borussia Dortmund-Hertha BSC 20:30 
 szombat:
1. FC Köln-Hannover 96 15:30 
Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 15:30
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 15:30
VfB Stuttgart-Bayern München 15:30 
VfL Wolfsburg-FSV Mainz 15:30
FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 18:30  
vasárnap:   
SC Freiburg-1899 Hoffenheim 15:30
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 17:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!