Dávid lett a két kerék mestere

Sárvár - Egy sárvári fiú, Szabó Dávid Imre második helyezést ért el a Ki a mester két keréken? közlekedésbiztonsági versenyen. A fiú Finnországba utazhatott.

Bajdó Bettina

A Ki a mester két keréken? nemzetközi mozgalomhoz hazánkban a Magyar Autóklub csatlakozott. A klub minden évben hazai megmérettetést is tart, s a legjobb hat helyezett,  három fiú, három  lány  nemzetközi vetélkedőn is részt vehet. A versenyen fontos a  közlekedési rendszabályok, a kerékpárok technikai jellemzőinek ismerete, beleértve akár a kerékpár szerelését  is.

Szabó Dávid Imre 13 éves, a  sárvári Nádasdy iskola tanulója nagyon jól szerepelt a hazai kerékpáros megmérettetésen, második helyezést ért el. Nemrég érkezett haza Finnországból, ahol csapattársaival együtt hazánkat képviselte a nemzetközi versenyen.

- Szeptember 11-e és 14- e között voltunk  Finnországban - meséli Dávid, s nagyon nagy élmény volt, hogy Magyarországot képviselhettem. - A feladatok nehezek voltak, de a csapat jól teljesített, ötödik helyezést értünk el.  Voltak elméleti és gyakorlati feladatok is, akadálypályákon kellett átkerekeznünk, bólyákat kellett kerülgetnünk, s oszlopok között kellett bicikliznünk. -

Dávid hozzáfűzi, hogy nagy élmény volt az utazás, hiszen életében először ült repülőn, s a verseny mellett egy kis városnézésre is volt idő.

- Minden nap biciklivel járok iskolába  folytatja a tanuló, hetente többször is gyakorlok a versenyekre. Két kerékpárom is van, mivel most az országos teljesítményemnek köszönhetően kaptam egy nagyon modern biciklit. Nem pihenhetek sokat, hiszen hamarosan kezdődik a  megyei kerékpáros verseny, s arra is beneveztem. A  kerékpározás egy hobbi, amit nagyon szeretek, de az életben más céljaim is vannak, szeretnék építészmérnök lenni. A napjaim nem telnek unalmasan, hiszen szaxofonozok, egy nagy zenekarban játszok. -

Ahhoz, hogy egy diák sikeres legyen, elengedhetetlen a sok gyakorlás. Ebben segített Dávidnak Hannos Attila felékészítőtanár.

- A versenyzőknek betéve kell tudniuk a KRESZ-t  teszi hozzá a tanár, s  naponta kell gyakorolniuk. Dáviddal sokat készültünk a versenyre, s nemcsak erre, hanem más kerékpáros megmérettetésekre is. A tanulóknak sokszor le kell mondaniuk  a szabadidejükről, hogy készüljenek a versenyekre, s ebben a korban ez egyáltalán  nem könnyű. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!