Feljelentette Esztergom polgármesterét a felesége

Meggyes Tamás esztergomi polgámestert zaklatásért feljelentette a felesége, mivel három- és hatéves gyermekük előtt megfenyegette, bántalmazta, majd megrongálta autóját - erősítette meg az MTI értesülését a polgármester felesége. Meggyes Tamás szerint mindez az ellene folyó lejárató kampány része.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kui Rózsa az eset körülményeiről elmondta, válófélben vannak, és férje - akin "alkoholos befolyásoltságot lehetett érzékelni" -, miután visszahozta a gyerekeket, édesapja lakásában közölte vele, hogy meg fogja ölni, majd kicsavarta a kezéből a telefont. Ezután az ablakból látta, hogy távozóban Meggyes Tamás kulccsal összekarcolta a kocsiját. 

Kui Rózsa a feljelentést kiegészítette azzal, hogy férje nem járul hozzá gyerekeik eltartásához. A polgármester jelenlegi partnere pedig (aki ugyanabba az óvodába íratta a gyerekét, ahová az ő gyerekei járnak) folyamatosan zaklatja - tette hozzá. 

Bár a bíróság ideiglenes döntése szerint a gyerekek az édesanyjuknál vannak elhelyezve, Meggyes Tamás és partnere az óvodából rendszeresen elviszik a gyerekeket különböző indokokkal. Őt magát pedig "provokatív módon", olyan tettek elkövetésére akarják rábírni, amelyeket "később ellene lehet fordítani" - mondta Kui Rózsa.

Az ügyben a Dorogi Rendőrkapitányságon tettek feljelentés, de a nyomozást a Központi Nyomozó Ügyészség folytatja le, mivel Meggyes Tamásnak országgyűlési képviselőként mentelmi joga van - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

Esztergom polgármestere az MTI-vel közölte: "az ellenem indított lejárató kampány aktív résztvevője Kui Rózsa, válófélben lévő feleségem, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy gyermekeim kizárólagos felügyeletét megszerezze".

Meggyes Tamás kijelentette: egyik politikai riválisa tavaly ősszel felajánlotta feleségének, hogy lakást vagy házat biztosít neki a lejárató kampányban való részvételért. "Szeretném a válóperem minél hamarabb lezárni, és mivel ez csak rám tartozik, erről minél kevesebbet beszélni, mégpedig kizárólag gyermekeim érdekében" - tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!