Kétszer is ivott a magyar pálinkából az Európai Bizottság alelnöke

Ízlett a kőszegdoroszlói bodzapálinka Günter Verheugennek, az Európai Bizottság alelnökének. A politikussal az Európa Bizottság "Kiváló Európai Desztinációk" díjátadóján találkoztak a kitüntetett Írottkő Natúrpark képviselői.

Némethy Mária

Nagy megtiszteltetés érte Kőszeget és környékét: az Írottkő Natúrpark képviselői az elmúlt héten átvehették az Európai Bizottság megtisztelő EDEN-díját. 
 
Az Európai Bizottság 2008-ban harmadik alkalommal kiírt EDEN-díját  ez az  European Destinations of Excellence, azaz ,,Kiváló Európai Desztinációk díja   az Őrség és a Hortobágy után az idén a Kőszegi-hegység településeinek összefogásával létrejött kőszegi székhelyű Írottkő Natúparkért Egyesület nyerte.

A nyertes térség képviselői október 7-10. között Brüsszelben részt vettek a 2009. évi Európai Turizmus Fórumon és az Európai Turizmus Napján, ahol 21 európai társukkal együtt átvehették az EDEN-díjat.

- Nagyon elegáns környezet, a brüsszeli konferenciaközpont volt a rendezvény színhelye. Magyarország képviseletében jelen volt Kovács Miklós államtitkár és dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnök-vezérigazgatója is. A standunk jól sikerült, nívós volt. A natúrpark tavaszi és őszi eseményeit, hangulatát megörökítő molinót vittük magunkkal, kasírozott fotókat az itt zajló életről. Nagy sikert aratott a kőszegdoroszlói gyümölcspálinka. A standokat megszemlélő Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke kétszer is ivott a bodzapálinkából - meséli Bakos György, a natúrparki egyesület elnöke.

A teremben óriási ováció fogadta a kőszegieket, kattogtak a fényképezőgépek a hivatalos díjátadáson, amikor megjelentek  Bakos Györgyön kívül Somogyi Györgyné és Finta Diána járt Brüsszelben, mert a kőszegi ostromnapok jelmezeiben érkeztek az ünnepségre, abban vették át az EDEN-díjat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!