Meddig zavartalan a légimentés Sármelléken?

Sármellék - A FlyBalaton repülőtér bezárása ellenére is gond nélkül működik a légimentő szolgálat, ám a jövővel kapcsolatosan akadnak bizonytalan tényezők.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ezt dr. Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mondta tegnap érdeklődésünkre, hangsúlyozva: a szolgálat jelenleg probléma mentesen végzi a munkáját, van üzemanyag, víz, villany és gáz.

Azt azonban éppen a repülőtér bezárása miatt nem tudják, mi lesz másfél-két hónap múlva. Ígérik, mindent megtesznek, hogy a működésük zavartalan legyen.
 
Az elmúlt évben, míg a repülőtér zárva tartott, voltak problémáink. Nem kaptunk üzemanyagot, azt   nem kevés pénzt ráfordítva a plusz költségekre  úgy kellett szállíttatnunk a bázisra, s akadt időszak, amikor nem volt áram. A gondokból azonban a lakosság semmit nem érzett, összeszorított foggal, sanyarú helyzetben is tettük a dolgunkat, mentettünk   mondta.   Noha nem tudjuk, hogy idén mi várható, a célunk, hogy az esetleges nehézségek ellenére is maximálisan ellássuk a feladatainkat. Amúgy már korábban, a repülőtér bezárása előtt levelet írtunk az érintett települési és megyei önkormányzatoknak, hogy ű egyfajta társadalmi összefogással - segítsék a munkánkat.

Sármelléken 2007 óta működik a légimentő bázis, mely Zalán kívül Somogy és Vas megyét is szolgálja. 2007 óta mintegy hétszáz bevetést hajtottak végre. Dr. Túri Péter azt mondja, két éve távlati céljuk, hogy megépítsék önálló bázisukat. Van szerződésük, Sármelléken rendelkeznek a szükséges földterülettel, engedéllyel. A beruházás százmillió forintba kerülne, az összeget harmincmilliós saját erővel - állam és az érintett önkormányzatok segítségével tudnák csak előteremteni - írja a www.zalaihirlap.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!