Nem látogatóba érkezett a kórházba - Betegeket lopott meg a férfi

Egy 32 éves szombathely férfi tavaly tizenöt alkalommal pénzt, mobiltelefont, iratokat vitt el a Markusovszky kórház kórtermeiből.

zaol.hu

A megyeszékhelyen  több  nagy értékű biciklit loptak el az elmúlt időszakban.  A nyomozás közben egy 17 éves fiú, illetve annak baráti köre került a  rendőrök látókörébe.

A gyanú szerint egy  baráti társaság lopta el a nagy értékű kerékpárokat, amelyeket szétszerelve, alkatrészként értékesítettek. A biciklitolvajok közül a legfiatalabb 13  a legidősebb  tizenhét éves.  

Volt olyan kerékpár, amelynek értéke a 900 ezer forintot is elérte. Beismerték azt is, hogy az Aréna Savaria elől egy 16 méter hosszú sátrat is elloptak, amelynek értéke körülbelül 1500 euró  közölte dr. Horváth András alezredes.

Az ügyben jelenleg öt gyanúsított van, illetve egy gyerekkorút meghallgattak, a bűncselekményekkel okozott kár több mint kettőmillió forint.

Besurranó tolvaj a kórházban

Hetvenhat rendbeli bűncselekménnyel vádolják a rendőrök  azt a 32 éves férfit, aki nagy valószínűséggel többször is látogatást tett a Markusovszky kórházban.

 A  férfi először tavaly ősszel a belgyógyászaton az egyik kórterembe surrant be, és egy  beteg mobiltelefonját, pénztárcáját, valamint tízezer forintját lopta el. - Az esetet követően egészen ez év  januárjáig 15 hasonló bűncselekményt  követett el -  mondta el Tima Péter alezredes. 

A  férfit tavaly már kihallgatták, akkor tagadta a vádakat, majd eltűnt a rendőrök elöl. Mivel volt egy másik ügye is a bíróságon, ahol nem jelent meg, körözését adtak ki ellene. Jelenleg előzetes letartóztatásban van a férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!