Nem volt nyerő a huszonegy: Paks-Körmend 73:52

A kosárlabda NB I. pénteki mérkőzésén ugyan a szünetben még jól tartotta magát a Körmend, a vége sima, 73:52-es paksi győzelem lett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Atomerőmű SE–MJUS-Fortress Körmend 73–52 (14–11, 18–20, 22–15, 19–6). - Paks, 1200 néző. V: Földházi, Farkas, Pozsonyi.
ASE: Mészáros Z. 2, Horváth Á. 4, Kiss Zs. 6/6, CLARK 11/3, Dill 8. Csere: ENGLISH 26/6, Körtélyesi 8/3, Gulyás 8, Kovács Á. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Körmend: Thomas 10/6, Fodor G. 2, Ferencz 10/6, Scott 19/6, Diakite 5. Csere: Graham -, Tóth G. 2, Trummer 4, Kutasi -, Hegedüs -. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4–5, 15. p.: 26–22, 25. p.: 43–44, 35. p.: 62–48.

A héten mindkét csapat adott munkát a sajtó munkatársainak: hétfőn este befutott Körmendre a fehérorosz Aliakszejev, akinek azonban a keddi edzésen kificamodott a bokája. A három próbajátékos közül így Graham és Diakité volt ott a bemelegítésnél, a belorusz center civilben a kispadon üldögélt. Pakson a Gulyás-Dzunics affér osztotta meg a szurkolókat, a térdét fájlaló nehézfiú és az edző állítólag lezárta az egymás közötti szócsatát.

A meccs eleji rohanásban az első vidéki csapatként bajnoki címet szerző Körmend kezdett jobban, főleg Mike Scott villogott (2–6). A Dzunics-féle rotáció azonban meghozta a paksi áttörést, English és Gulyás pontjaival az első negyed végén már az ASE vezetett (12–11). Sabáli Balázs a mérkőzés előtt a Körmend jó csapatvédekezésében bízott, tanítványai nem is engedték ellépni a pontatlanul játszó bajnokot (17. p.: 26–26). Azt, hogy a szünetben csak egy ponttal vezetett a címvédő, az annak köszönhető, hogy a hazai játékosok gyengén dobták a triplákat: tíz kísérletből mindössze egy ért célba az első félidőben.

A harmadik felvonás elején zónával kezdett a Körmend, Kiss Zsoltnak ez hazai pálya volt. Ferencz is felébredt Csipkerózsika-álmából, a bedobó nyolc pontot süllyesztett el az ASE gyűrűjében. A negyed hajrájában English és Kiss vezérletével egy 13–3-as rohanást produkált a Paks, eldöntve ezzel a meccset (28. p.: 54–44). A záró tíz percben belevágták a csákányt a vasi játékosok lábába, az Atom palánk alatti erőfölényét érvényesítve felőrölte a körmendiek ellenállását. Gulyás Róbert négy meccsen 52 percet kapott, ezúttal 22 jutott neki...

Dzunics Braniszlav:
– A második félidőben szokásos jó védekezésünkkel, hatékony támadójátékunkkal és fizikai fölényünkkel nyertünk. Az egész csapat érdeme az újabb siker.
Sabáli Balázs: – Hiába kaptunk viszonylag kevés pontot, támadójátékunk azonban gyenge volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!