Prima Primissima: Antalovits Miklós a tudomány kategória jelöltje

Megyei primákat választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Vas megyei szervezete. A három kategória jelöltjeit egyesével mutatjuk be. A tudomány kategória egyik jelöltje dr. Antalovits Miklós, aki a műszaki tudományok doktora.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Vállalkozók Országos Szövetségének megyei küldöttgyűlése ebben az évben is három: kultúra és művészetek, tudomány, valamint oktatás és közművelődés kategóriában állított jelölteket.

A tudomány kategória egyik jelöltje dr. Antalovits Miklós, aki a műszaki tudományok doktora. Érettségit és gépésztechnikusi képesítést a szombathelyi Gépipari Technikumban szerzett. 1964-ben felvételt nyert a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karára. Mérnöki tanulmányaival párhuzamosan tanári és pszichológiai képzésben vett részt, annak érdekében, hogy műszaki ismereteit humán ismeretekkel egészítse ki.

Szakmai érdeklődésének középpontjába a termelés és a termékfejlesztés emberi (ergonómiai) és szervezeti tényezői kerültek. Az elmúlt évtizedekben e területen fejtette ki  szakmai-tudományos tevékenységét Budapesten, és 2004 óta Szombathelyen is.  

Kinevezik egyetemi tanárnak a Berzsenyi Dániel Főiskolára, ma Savaria Egyetemi Központ, ahol az ipari termék és formatervező mérnök alapszak felelőseként, valamint a műszaki menedzser alapszak több tárgyának felelőseként  segíti a műszaki képzések bevezetését.

Olvasóink  a  jelöltek  közül a honlapunkon és a hamarosan megjelenő szavazólapon  közönségdíjast választhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!