Szabados Mihály teljesen kész a lányától

Szabados Mihály jó időszakát éli. Részese volt a Weöres Színház születésének, néhány hete Brighella-díjat kapott a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, szeptember 27-én pedig megszületett kislánya, Izabella. Közben gőzerővel próbál az Állatfarmban.

Kerkai Attila

Ülünk egy kávézó teraszán, ő kakaót és jeges szódát kér. Hiába fürkészem, arcán nyoma sincs a fáradtságnak. Vagy csak nem látszik?

- Most először érzem, hogy nehéz bemenni a színházba. Egyszerűen sajnálok minden percet, amit elmulasztok. Már most kész vagyok a lányomtól - mondja csillogó szemekkel Szabados Mihály, a szombathelyi Weöres Sándor Színház 37 esztendős, friss Brighella-díjas színésze. (A legkomikusabb tragikus figura megformálásáért járó díjat a nyíregyházi Vidor Fesztiválon kapta szeptember elején a Czukor Show című előadásban nyújtott alakításáért.)

A fiatal színész azt mondja, tudatosan készült a szülésre: feleségével, Verbőczy Réka jógaoktatóval már a várandósság idején is beszélgettek kislányukkal. Mi több: a nevén szólították. A névválasztás amúgy közös nevező kérdése volt, Réka kedvenc színésznője Isabella Rossellini, és a keresztnév ellen az apukának sem volt kifogása. Izabella már a mama pocakjában is jó kislány volt, apukája meséli, hogy a születés időpontját is megbeszélték vele.

A papa csütörtökön és pénteken Budapesten játszott a Merlinben, és épp hogy vége lett az előadásnak, amikor Rékánál jelentkeztek az első jóslófájások. Lám, Izabella szót fogadott, igaz, a mama majdnem negyven órát vajúdott. A kislány a budapesti Szent Imre Kórházban született, dr. Fülöp Tamás szülész-nőgyógyász és Majnár Zsuzsa szülésznő óvó és figyelmes felügyelete mellett.

- Minden tiszteletem a nőké - mondja Szabados Mihály, aki szerint a szülés a legspirituálisabb élmény. Azt mondja, épp ezért igyekeztek olyan kórházat keresni, ahol megőrizhetik e különleges élmény intimitását. Kád, gyertyafény, halk zene: minden adott volt ahhoz, hogy ne csak egy kis ember, hanem valóban egy igazi család szülessen azon a napon.

Köszöntünk a Földön: így üdvözölték az újdonsült szülők kislányukat. Izabella köldökzsinórját apukája vágta el, aki az első kórházi fürdetést sem engedte át senkinek.

Izabellára már négynaposan nagy út várt, ám szerencsére végigaludta a Szombathelyig vezető utat. Az immár háromtagú családnak most sokat segít a nagymama, Réka anyukája, aki Kanadából repült haza, hogy láthassa első unokáját.

Kérdezni sem kell, Szabados Mihályról lerí, hogy boldog. Jó időszakát éli. Csillogó szemekkel mesél a szombathelyi színház születéséről, az igazi csapattá kovácsolódó társulatról, Jordán Tamás igazgatóról. És persze a nemrégiben kapott Brighella-díjról, no meg a Dömötör Tamás rendező irányításával zajló Állatfarm-próbákról. De színház ide vagy oda, végül mindig Izabellánál kötünk ki. Meséli, hogy szeretne egy fát ültetni - almát vagy diót - Izabellának a szülővárosában, Tiszafüreden. Már keresi a helyét...

Már a Fő téren is járt

Szabados Izabella szeptember 27-én, vasárnap 13 óra 56 perckor jött a világra. Az 55 centiméteres, gyönyörű baba alatt 3090 grammot mutatott a mérleg. Izabella jó kislány: azóta szinte csak eszik és alszik. Apukája büszkén meséli, hogy a kislány már megismeri a hangját. A Szabados család legifjabb tagja a héten a gyermekorvosnál és a védőnőnél is tiszteletét tette, a napsütéses őszi napokon pedig a Fő térre is besétáltak vele a szülei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!