Tiszai tragédia: három újabb holttestet találtak a vízben

A szerb fél hivatalos tájékoztatása szerint kedden egy tíz év körüli lány és egy húszas éveiben járó férfi, szerda délután pedig egy újabb férfi holttestét emelték ki a Tiszából

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elhunytak azonosítása megkezdődött. A szerb hatóságok vizsgálják azt is, hogy az elhunytak a koszovói határsértőkkel október közepén történt tiszai vízi baleset áldozatai-e - tette hozzá Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szerdán az újabb férfi holttestre a vajdasági Törökbecsénél találtak rá a Tiszában - közölték a szerb hatóságok a magyar rendőrséggel. Eddig összesen hat - a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női, egy gyermek és két férfi holttestet találtak, az október közepén történt szerencsétlenség óta.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.

A vajdasági Magyar Szó című napilap szerdai online kiadása szerint a kislányt Adorjánnál, a fiatalembert Magyarkanizsánál találták. Berényi Ernő, a magyarkanizsai bíróság vizsgálóbírája a lapnak elmondta, hogy a kislánynál és a fiatalembernél sem találtak a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, holttestüket Újvidékre szállították a kórbonctani intézetbe.

Berényi Ernő azt is közölte, hogy az október 23-án Martonos alatt fellelt női holttestet - az életben maradt gyermekek édesanyjáról volt szó - kedden azonosították a hozzátartozói, földi maradványait átadták a rokonságnak. A Martonosnál október 18-án talált másik női holttestet a zentai kórházba szállították, ahová szerdán érkeznek Koszovóból az elhunyt hozzátartozói. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerbiai partnerrel együttműködve nyomoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!