Traktorba rohantak az elszabadult lovak Püspökmolnáriban

Traktorba száguldott két elszabadult ló Püspökmolnáriban pénteken, késő délután. Az ütközésben az állatok elpusztultak, a vontató pedig árokba fordult - olvasónk megörökítette az esetet.

Vas Népe

Szokatlan baleset történt Püspökmolnáriban pénteken késő délután: kocsival együtt rohant bele egy szabályosan közlekedő traktorba két elszabadult ló. Ahogy azt olvasónktól, Németh Norberttől megtudtuk, a vontató az árokba borult,a két állat  a helyszínen azonnal elpusztult,a sofőr sérülés nélkül szállt ki a traktorból - a balesetben jelentős anyagi kár keletkezett.

A rendőrségi információk szerint egy osztrák állampolgár a Petőfi utcában az egyik vendéglő előtt leállította hintóját és az abba befogott két lovát. A kocsin nem tartózkodott senki. A lovak egy mellettük elhaladó személygépkocsitól megijedtek, megvadultak, a rögzítő kötelet elszabták és vágtázni kezdtek.

 A fogat a Kossuth utca és a Petőfi utca kereszteződésében összeütközött a Rábahídvég tartó, kukoricát szállító, pótkocsis vontatóval. Az ütközés következtében a traktor az árokba hajtott, ott felborult, és az egyik ház kerítésére dőlve állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az ütközéstől a két ló a helyszínen elpusztult. A kimúlt lovakat a helyszínről elszállították - a műszaki mentést a tűzoltóság munkatársai végezték.  Az elpusztult lovak értéke: 1.000.000 Ft. A mezőgazdasági vontatóban keletkezett anyagi kár: 3.000.000 Ft, a ház kerítésében 400.000 Ft. anyagi kár keletkezett. Az ügyben a rendőrség  szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Augusztus közepén Gencsapátiban történt hasonló eset, a megvadult lovak több autót is megrongáltak, ám a paripákat végül sikerült megállítani, mielőtt nagyobb baj történt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!