310 millió dolláros bevétellel nyitott a Modern Warfare 2

A szórakoztatóipar minden korábbi rekordját megdöntve már forgalomba kerülése első napján 310 millió dolláros bevételt hozott a Call of Duty: Modern Warfare 2 (MW2) című videojáték - és ezek csak az amerikai és brit eladásokból származó bevételek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 

Az erőszakossága miatt nagy botrányt okozó játék az első nap 4,7 millió példányban kelt el és ezzel a szórakoztatóipar legerősebb startját produkálva A sötét lovag című Batman-folytatás 158,4 milliós nyitó rekordbevételét adta át a múltnak.
 
"A Call of Duty franchise kulturális jelkép lett, és ez jól mutatja a videojáték mint szórakoztató médium erejét " - mondta a játékot gyártó Activision cég igazgatója. Az MW2 a hatodik fejezete a franchise-nak, az első verziót még 2003-ban adták ki, azóta elkötelezett rajongói vannak a játéknak.

Az Activision reményei szerint a 60 dollárért árult videojáték a cég minden korábbi sikerét felülmúlja majd. "Ha csak egy játékot akarnak venni erre a karácsonyra, akkor ez az, amivel meg kell küzdeniük" - mondta a Digital Trends nevű internetes oldal egyik szakértője.

A játék azonban erőszakossága és grafikája miatt nagy vihart kavart, brit politikusok egyenesen betiltását követelték. Épp ezért besorolása szerint csak a 17 évesnél idősebbek használhatják. 

A játék főszereplője egy különleges katonai egység tagja, amely egy orosz ultranacionalista terroristacsoportra vadászik. A küldetések többek között Oroszországba, Afganisztánba, Kazahsztánba és Brazíliába is elkalauzolják a játékosokat, akiknek az egyik pályán civileket kell mészárolnunk egy repülőtéren. 

A belsőnézetes akciójáték elemzők szerint a médiatermékek történelmének legnagyobb bevételt kasszírozó portékája lehet: 11-15 milliót adhatnak el belőle az év végéig. Az MW2 elődjéből 12 millió fogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!