A Bumeráng Bryan Adamse örök kedvenc marad

Szerdán éjfélkor elhallgatott a Sláger Rádió. Ezzel a szombathelyi Bokor Tibor számára is egy majdnem másfél évtizedes történet ért véget. Ő volt a Bumeráng Bryan-je, akiről sokáig a környezetében sem tudták, hogy ő az az amerikai akcentussal beszélő fickó.

Nagy Ildikó

A Bryan-sztori 1995-ben kezdődött. Méghozzá egészen banálisan. A Danubius Rádióban Bochkor Gáborék akkoriban kezdték el a reggeli showt. Hetente egy-két adás volt, Boros Lajos és Bochkor Gábor felváltva, egy-egy női műsorvezetővel ült a mikrofon mögött. Tibor hallgatta a rádiót, aztán amikor a műsorvezetők feldobtak egy témát, amire hallgatói reagálásokat vártak, betelefonált.

Legnagyobb csodálkozására a stúdióban felvették a telefont. És akkor jött a probléma: mivel Tibort sokan ismerik Szombathelyen, nem akart a saját nevén bemutatkozni. Ezért aztán tört angol akcentussal adta elő a mondandóját. Zavarba csak akkor jött, amikor megkérdezték a nevét. Mivel előtte éppen egy Bryan Adams CD-t hallgatott, rávágta: Bryan.

Mivel nem voltak rádiós ambíciói, egyszeri esetként könyvelte el a környezete előtt is az eltitkolt bejelentkezést. A rádióhallgatóknak viszont annyira tetszett az amerikai fickó, hogy a rádiósok kinyomozták, ki is volt valójában a telefonos bejelentkező. Aztán szépen megkérték, hogy hadd intézményesítsék. Így lett a reggeli műsor állandó bejelentkezője.

Persze előbb-utóbb Szombathelyen is kitudódott, hogy ki is valójában Bryan. Sokan meg is lepődtek, hiszen az amúgy csendes, szerény Bokor Tiborról nem feltételeztek ekkora vagányságot.

Később  amikor már a Sláger Rádió reggeli műsora volt a Bumeráng  aztán úgy belejött a szereplésbe, hogy a Bryan-vadászatra is vállalkozott. A 2001-ben kitalált, többször is megismételt, kéthetes álruhás országjárást  később a Sláger Rádió amerikai menedzsmentje a rádió legsikeresebb megmozdulásaként értékelte. Tibor révén persze Szombathelyt is útba ejtette a Bumeráng csapata.

A szerencsés Bryan-vadászok aztán együtt nyaralhattak Bochival, Borossal, Vogával és Bryannal. Tibor ezeket az utazásokat is szép emlékekként őrzi. Az évek során ugyanis amolyan barátság-féle alakult ki a fiúk között, adáson kívül is tartották egymással a kapcsolatot.

Tibor  vagyis Bryan  az utolsó slágeres reggelen, szerdán fél tíz után pár perccel jelentkezett be a reggeli műsorban. Nem tagadja: egy kicsit elérzékenyült.

Azért az elmúlt majdnem másfél évtizedben mégiscsak az ország két legjobb, legnépszerűbb rádiósával dolgozhattam. És ezt nem veheti el tőlem senki, bármi is lesz a jövőben mondja.

Lesz-e folytatás? Ezt még Tibor sem tudja. És bár tény, hogy mindenki nagyon dolgozik az ügyön, egyelőre sejteni sem lehet, hogy az amerikai tulajdonos kockáztatja-e a pénzét ebben a helyzetben.

Sajnálom a fiúkat, mert szerintem jól csinálták, amit csináltak. Nekik tényleg ez az életük. És bár sokan nem szerették őket, mégiscsak  az ország leghallgatottabb rádiójának leghallgatottabb műsorát vezették éveken keresztül teszi hozzá.

Az erősebb kutya győzött. Mindkét nagy pártnak van már saját televíziója, most országos rádiót is akartak. Ez volt a közös cél, amiért képesek voltak összefogni összegzi a történtekkel kapcsolatos véleményét a népszerű rádiós, aki  azt is tudni véli, hogy mindkét nagy politikai párt szerette volna megvenni a Sláger egy részét  cserébe meghosszabbították volna a rádió műsorszolgáltatási licencét  de mivel ebben az amerikai tulajdonosok nem voltak partnerek, csináltak maguknak saját rádiót. Állítólag az egyik új rádió már két hónapja megrendelte az egyik hírügynökségtől a hírszolgáltatást, és a stúdió is elkészült szeptemberre. Vagyis: biztosra mentek  teszi hozzá.

Bokor Tibor ott volt a Slágert búcsúztató szimpátiakoncerten,  és az utolsó nap éjszakáján is együtt sírt-mulatott a csapattal. Véget ért egy korszak. Hogy lesz-e folytatás, nem tudni. Egy biztos: Bryan Adams örök kedvenc marad Tibor számára. Végtére is ő a keresztapja...
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!