ATM-ek végveszélyben: drótkötéllel és terepjáróval hackelik az automatákat

Két nap alatt két pénzkiadó automatát is elloptak Dunaújváros környékén. Csütörtök éjjel Dunavecse főutcáján vonszolták végig az ATM-t a rablók, majd vasszögeket szórtak az őket üldöző rendőrök autója elé. Péntek hajnalban pedig egy dunaújvárosi trezor tűnt el egy világos járművön.

MTI

Drótkötélen húzták végig az automatát a főutcán 

Csütörtökön éjjel  a Dunavecsén (Dunaújvárostól 10-15 kilométerre, a Duna bal partján)  járőröző rendőrautó személyzete azt vette észre negyed kettő után nem sokkal: egy sötétzöld színű  Nissan Navara típusú autó a Fő utcán lévő bank automatáját vonszolja maga után egy drótkötélen - írta a Dunaújvárosi Hírlap Online.

A rendőrök azonnal üldözőbe vették a tolvajokat, azonban  az 51-es úton  folyó hajsza közben elszakadt a kötél,  így innentől már a trezor, azaz a remélt zsákmány és annak tartalma  nélkül menekültek tovább a tettesek. a Pentele-híd felé. Ám a zsaruk nem tudtak lépést tartani a rablókkal, ugyanis  a Nissanból különböző vasszögeket szórtak ki az úttestre, a követő rendőrautó  pedig beleszaladt ezekbe és defektet kapott.

. Mire odaért az erősítés, a Nissan már teljes terjedelmében égett a sztrádán, a fülkében és  környékén  viszont nem volt senki . Meg nem erősített információnk szerint a rablók saját maguknak köszönhetik vesztüket, ugyanis az elszakadt drótkötél valahogyan rátekeredett a jármű  hátsó tengelyére, tönkretéve azt. Így teljesen  mozgásképtelenné vált a  terepjárójuk - további részletek a DH Online-on olvashatóak.

Dunaújvárosban elvitték a trezort

Pénteken hajnalban Dunaúvárosban  a Dózsa György úton lévő bankfiók trezorját lovasították meg - nem először érte támadás a pénzintézetet, számol be róla a DH Online:

"2007 februárjában megjelent cikkükben ezt írtuk: „A bank kamerája által rögzített felvételek alapján arra lehet következtetni, hogy profikról van szó. Egy autóból négy férfi szállt ki, miközben egyikük biztosította a helyszínt, társai befeszítették az előtér bejárati ajtaját. Alig egy perc kellett hozzá, hogy a drótkötél felkerüljön a gépre. Az elkövetők fekete álarccal takarták el arcukat, kezükre pedig kesztyűt húztak, hogy ne maradjon utánuk használható nyom. A sodronyt az autó után kötötték, és kétszer is megpróbálták az automatát kiszakítani a helyéről, de nem jártak sikerrel. Kudarcukat látva egy szempillantás alatt leszedték a kötelet a gépről, és elmenekültek a helyszínről. Az egész akció nem tartott tovább másfél percnél.”

A péntek hajnali akcióban a bankautomatát 03:14 perckor szakították ki a helyéről, majd azt egy világos színű autóval elvitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!