Autósüldözés a focipályán! - Tuningolt sportkocsival rodeóztak a felújított gyepen

Rodeópályának nézte egy autós szombat este a vaskeresztesi focipályát és negyedórán át tesztelte járgányát a gyepen. Tönkretett focipálya, autós üldözés a vaskeresztesi sötétben - a falubeliek tudják ki a tettes.

Pum András

Nem hittek a fülüknek, később pedig a szemüket dörzsölték a vaskeresztesi kocsmában békésen poharazgató helybeliek. Az utcáról beszűrődő zajt ugyanis egy feltuningolt autó okozta, amely szombat esti autókázása színhelyéül a négy éve egymillió forintért felújított, rendbetett vaskeresztesi focipályán választotta. A falubeliek kocsival a tettes után eredtek, aki azonban eltűnt a vaskeresztesi estében. A helyiek azonban tudják ki rodeózott pályájukon.

- Én ugyan aznap este nem voltam a kocsmában, de a többiek részletesen elmesélték, hogy mi is történt szombat este. Elképesztő! - mondta Eberhardt Gábor, a megyei III. osztály Déli-csoportjában szereplő vaskeresztesi futballcsapat játékosa. - Jónéhányan iszogattak a focipálya melletti kocsmában, amikor kintről furcsa zajokat hallottak. Először nem is igen foglalkoztak a dologgal, de a dübörgés csak nem akart abbamaradni. Ekkor már körülbelül negyedórája hallatszott kintről a hol erősebb, hol halkabb zaj. Néhányan kimentek a kocsma elé, és ahogy mondták, majd leesett az álluk a meglepetéstől. A sötétben a focipályán a tizenhatosnál ugyanis egy feltuningolt sportautó körözött, fékezett, pörgött össze-vissza. Közben az illetőnek is feltűnhetett a kocsma előtti csődület, ugyanis egyik pillanatról a másikra, leállította az autóját, lekapcsolta a lámpákat és csendben várt. Egyik falubeli srác kocsiba pattant és elindult az autós felé. Ő azonban kiszúrta a közeledő járművet és hirtelen egyesbe kapcsolt és elviharzott. A fiú meg utána, de sajnos nem sokáig tartott az üldözés, a rongáló sportautója sokkal gyorsabb volt, így hamar el is tűnt az éjszakában.

- Miután jópáran látták a vétkes autót, így könnyedén beazonosítottuk az illetőt. Nem volt nehéz dolgunk, a fiú személye ugyanis korántsem ismeretlen számunkra, korábban már meggyűlt vele a bajunk - folytatta Eberhadt Gábor. - Nemrégiben edzésre igyekezvén arra lettünk figyelmesek, hogy az öltözőajtóba valaki nemes egyszerűséggel egy rézcsövet döfött bele. Igen, a rodeos srácról van szó. Igaz, nem tudjuk bizonyítani hogy ő volt, hiszen csupán valaki másnak mesélte ezt az élményét. Mindenesetre a mostani húzása jóval drágább mulatság volt. Először úgy gondoltuk, hogy személyesen vele beszéljük meg a dolgot - lévén, bár Ausztriában tanul, a faluban lakik - de rájöttünk, hogy ezzel nem sokra mennénk. Így  végül feljelenttük a rendőrségen.

- A futballpálya egyébként a vaskeresztesi önkormányzaté, négy éve egymillió forintért újították fel a gyepet. A polgármester úrral még nem sikerült beszélnem, de biztosan nem lesz boldog a látványtól. Alaposan tönkrevágta a füvet az illető, az egész pálya tiszta keréknyom. Egyelőre megbecsülni sem tudjuk, mekkora a kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!