Brutális rablótámadás a Söptei úti bárban

Vasárnap este három késsel felszerelkezett férfi rontott be a Söptei úton az egyik büfébe, kegyetlenül összeverték azt, aki tréfának hitte akciójukat, elvitték a bevételt, és még a pultost is kirabolták.

Angyal László

A Söptei úton egy telephelyen vagyunk. A kaminosok kiszolgálására évekkel ezelőtt kialakított vállalkozásnak több egysége is van: benzinkút, autómosó és egy éjjel-nappali büfé. Ez utóbbit rabolták ki vasárnap este tizenegy órakor. A cég tulajdonosa tizenkét órával az események után még mindig a kegyetlen rablótámadás hatása alatt áll. Azt mondja, este fél tizenkettőkor csörgött a telefonja, akkor tudta meg, hogy kirabolták a büfét. Azonnal idesietett.

- Döbbenetes látvány fogadott: a büfében minden csupa vér volt, a pultos sokkot kapott, mentőautóban ott ült az egyik alkalmazottam, akinek fejéből ömlött a vér.

Belépünk a büfébe. Az egység nyitva, még az ilyen szörnyűség után nem állhat meg az élet: három kamionos kávézik az egyik sarokban.

Kővári Anita mutatja, hol ült az autómosóban dolgozó férfi, aki aznap este munka után itt maradt ünnepelni, mert a héten unokája született.

- Tizenegy órakor három férfi rontott be, fejükön sapka, az arcuk előtt kendő. Azt kiabálták: ez rablás! A pult előtt üldögélt az alkalmazottam, aki tréfának vélte a dolgot, és rájuk szólt: fiúk ne szórakozzatok, távozzatok! Ketten megfogták, lerángatták székről, a földön ütötték-verték, majd hátratuszkolták, a személyzeti vécé előterébe, ahol nagyon összeverték. A harmadik ez idő alatt a pultos nyakához kést szorított, és a bevételt követelte. Nem lehet hibáztatni a halálra rémült kétgyermekes asszonyt, aki mindent odaadott. Sőt, amikor a mobil telefonját, ékszereit követelték, azokat is átadta. A rablók elvitték az alkalmazott telefonját is, és távozáskor megfenyegették mindkettőjüket: húsz percen belül ne merjék hívni a rendőrséget. Amikor letelt az idő, hátramentek, s a mosóban dolgozó kollégánk segítéségével riasztották a mentőt és a rendőrséget.

A támadókról a szemtanúk utóbb sokat nem tudtak mondani, csak annyit, hogy az egyik 180 centi magas volt, a másik kettő jóval alacsonyabb. Kettőnek kés volt a kezében, a harmadiknak is fegyvernek látszó tárgy. Brutális fellépésük mellett viselkedésekben voltak kissé érthetetlen momentumok is.

- Aki bement a pultba, egy szemetes zacskóba a polcról feléről besöpört több mint kétszáz doboz cigit, viszont a másik felén lévőket itthagyta. Az italok közül egy kommersz körtét vitt el. Ami a legfurcsább, hogy öt üveg pezsgőt is betettek a zsákba. Ezek a vitrines hűtő legalsó polcán, de nem látható helyen, hanem az üdítők mögött, leghátul voltak. És az sem mellékes, hogy tudták, hol tartjuk a bevételt, ugyanis a hétvégi forgalom, mintegy kétszázezer forint körüli összeg nem a pénztárgépben volt. A nyomozók munkáját szeretné segíteni az alkalmazottam, akit nagyon csúnyán összevertek: orrát eltörték, fogai törtek ki, de saját felelősségére már reggel kijött a kórházból. Úgy tudom, még hétfőn visszament, mert valószínűleg komoly műtétre vár rá.

A tulajdonos nagyon reméli, hogy sikerül a tetteseket elfogni. Felmerült benne: a pénteki, kőszegi rablási és az itteni között lehet összefüggés. Azt mondja, korábban őrző-védő céggel vigyázta a telephelyet, de már egy éve, hogy megszüntette a megbízásukat, s ki tudja, mit tehetett volna az egy szem őr a három felfegyverzett támadóval szemben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!