Decemberre elkészül az őrségi közigazgatási központ

Az önkormányzat több mint ötvenmillió forintból újíttatja fel az épületet.

Varga Nóra

Múlt évben nyújtott be pályázatot az őriszentpéteri önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez.

Ötvenmillió forint támogatást ítéltek meg a kistérségi közigazgatási központ kialakítására. Gőzerővel újítják fel és alakítják át a polgármesteri hivatalt, a tervek szerint december végére elkészül a beruházás.

Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere először az előzményeket ismertette.   

- A polgármesteri hivatalnak helyet adó társasház osztatlan közös tulajdonban volt, ezért a hivatal vezetői kérelmet nyújtottak be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez az egykori rendőrségi épületszárny tulajdonjogának megszerzésére. A Vagyongazdálkodási Tanács hosszas egyeztetés után úgy döntött, hogy az őriszentpéteri önkormányzat ingyenesen megkapja az épületrészt. Mivel a tárgyalások elhúzódtak, egy hónappal később kezdődhettek el a kivitelezési munkák.

- A várossá válást követően jelentősen több feladat hárul a hivatalra - emelte ki Őr Zoltán. - Így óriási szükség volt az épület korszerűsítésére és bővítésére. A kisváros a kistérség központja, a polgármesteri hivatal körjegyzőségként is működik, ide tartozik Ispánk, Nagyrákos, Szalafő és Szatta. Az egykori rendőrségi épületszárnyban helyezzük el a gyámhivatalt, az építéshatóságot, az irattárat és az ellátó szervezetet.

Az okmányiroda mögötti épületben pedig az Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás irodái kapnak helyet. Először az újonnan birtokba vett épületrészt újította fel a kivitelező, most pedig a hivatalnak helyet adó szárny rendbetételén dolgoznak.

A polgármester elmondta, hogy a teljes tetőcsere már megtörtént, a külső homlokzatot felújították, a szigetelést pedig  most végzi a kivitelező, az épület mögötti részen parkolókat alakítanak ki. Az akadálymentesítés kötelező eleme volt a pályázatnak, az emelet megközelítése miatt liftet kell beszerelni, az aknát  már kialakították. Hátra van még a lift beszerelése, az épület külső környezetének a rendbetétele, valamint az épületeket összekötő folyosó megépítése.

A hivatal állandó költözködése, a felújítással járó kellemetlenségek ellenére az ügyfelek kiszolgálása zavartalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!