H1N1 - Újabb iskolákat zártak be

Bezárták a mória Perczel Mór szakképző iskolát és a lábatlani általános iskolát újinfluenzás megbetegedések miatt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 430 fős iskolában a tanulók 25-30 százaléka betegedett meg, öt személytől vettek mintát, és háromban mutatták ki a vírus jelenlétét. A fenntartó Fejér megyei önkormányzat az ÁNTSZ-szel konzultálva ezért kedden este az intézmény teljes bezárásáról döntött.  Az iskolához tartozó kollégiumból is hazaküldték azokat a diákokat, akik a Perczelben tanulnak.

 Lábatlanban is bezártak egy iskolát

Bezárták a lábatlani általános iskolát is újinfluenzás megbetegedések miatt, a járvány kialakulásának megelőzéséért szerdán - közölte az MTI-vel a város jegyzője és a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ.

Az ÁNTSZ helyszíni vizsgálata után, a minták eredményei alapján a tiszti főorvos az iskolában tanítási szünet elrendelését javasolta. A rendkívüli tanítási szünet november 23-ig tart - tudatta Schantzl Edit jegyző.
A megbetegedés az intézmény tanulóinak mintegy harmadát érinti, 434 tanuló közül 143-an hiányoztak - mondta el az iskola igazgatója, Balogh Erzsébet az MTI érdeklődésére.

Sári Katalin, a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ vezetője az MTI-nek elmondta, 5 tanulótól vett mintában kimutatták a H1N1 vírust.

 

 

Forrás: fmh.hu, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!