Harc a szolgáltatóval: sötét utcák és terek az Őrségben

Sötétbe burkolózó utcák, utcarészek, településrészek (szerek). Évek óta tart a harc az őrségi emberek és az áramszolgáltató között. Néhol napokig nincs közvilágítás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Őriszentpéteren  és térségében a közvilágítás állandó meghibásodásáról panaszkodnak az ott  élők. Évek óta  tart a harc a szolgáltató és az őrségi emberek között. Sokszori felszólítás után hajlandó csupán az E.ON elhárítani a bejelentett problémát.

A javításban sincs köszönet, mivel három-négy nap alatt újra nem világítanak a lámpák. Számtalanszor előfordul, hogy napokig sötétbe burkolózik egy-egy utca, utcarész, de az sem ritka, hogy egy egész szeren nincs közvilágítás. 

Gaál Zsuzsanna, Őriszentpéter jegyzője hangsúlyozta, a  hivatal átalányt fizet a szolgáltatónak,  a pénzért cserébe szolgáltatást vár. - Itt az ősz, egyre rövidebbek a nappalok, meglehetősen balesetveszélyes a szerek szűk és sötét utcáin közlekedni. Szerencsére eddig nem történt tragédia, de a hivatal dolgozói ezt nem is szeretnék megvárni, mindent megtesznek, hogy a települések lakóinak ne kelljen sötétben botorkálniuk - emelte ki.

Az áramszolgáltató rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe: jellemzően a lámpaoszlopokban futó vezetékek és fényforrások hibásodnak meg, valamint a lámpatestek belsejében található egyéb más berendezések. Sok esetben pedig a hálózatba benőtt faágak okoznak meghibásodást.  

Az Őriszentpéterről  bejelentett hibákat, egy kivételével a szerződött határidőn belül javították ki a szolgáltató  kollégái. Azonban egy csoportos hibánál a javítási határidőt három nappal túllépték.  A szolgáltató folyamatosan végez hálózati fejlesztéseket, amelyek célja az üzembiztos szolgáltatás. Ezen munkák részeként a településen távtartókat fognak a közeljövőben cserélni a szakemberek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!