Kiakadt a Mikulás a tisztifőorvosra

Falus Ferenc kijelentése - melyben az influenzajárványra tekintettel nem ajánlja az idei munkahelyi Miklulás-ünnepségek megtartását - , ellehetetleníti a Mikulás-ipart, írta segélykérő e-mailjében Mikulás bácsi.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"A tisztifőorvos úr, a járványról szóló minapi tájékoztatójában azt ajánlotta, hogy érdemes végiggondolni a nagy tömegeket vonzó rendezvények elhalasztását. Ez rendben is van, mi is egyetértünk.

Azonban sajnálattal vettük észre, hogy Falus Ferenc külön kiemelte a munkahelyi Mikulás-ünnepségeket, és javasolta, hogy ezeket lehetőleg ne tartsák meg.

Egy munkahelyi Mikulás-ünnepségen átlagosan 30-50 ember jelenik meg. Semmiképpen nem érezzük, hogy ezt a nagy tömegeket vonzó események sorába lehetne állítani, írta portálunknak R. Takács Richárd, a mikulasbacsi.hu tulajdonosa.

A Mikulás egyétért azzal, hogy a járvány miatt az emberek nem menjenek tömegrendezvényekre, méltánytalannak tartja ugyanakkor a munkahelyi Mikulás-ünnepségek külön említését, hisz ilyen alapon javsolni lehetne színházi előadások és futballmeccsek elhalasztását, de például a közösségi közlekedés felfüggesztését is.

Mikulás bácsi nem feltételezi, hogy Falus Ferenc szándékosan említette a Télapó-ünnepségeket, mégis szerencsétlennek érzi a kiemelést, ami komoly gazdasági versenyhátrányt okoz a Mikulás-bizniszben érdekelt rendezvényszervező cégeknek.

Portálunkhoz eljuttatott e-mailjében Mikulás bács leszögezi, nincs mitől tartaniuk a gyerekeknek, szülőknek, hiszen már ő is beoltatta magát az újinfluenza ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!