Sopron-Körmend: 80 pont alatt tartani a hazaiakat

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata a bajnokságot jól kezdő Soproni KC vendége lesz szombaton 18 órától. A vasiaknál nem játszhat a sérült Alekszejev, a légiósnak kificamodott a bokája.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Sopron jelenleg négy győzelemmel és két vereséggel ötödik helyen áll a tabellán, s eddig hazai pályán nemcsak nem hibázott, hanem alaposan megszórta riválisait. Az Albacompot  hosszabbítás után  103:98-ra, a Debrecent 103:84-re, a Salgótarjánt 110:95-re múlta felül. A körmendiek szerdán magabiztosan, 102:72-re nyertek az újonc Salgótarján otthonában, s ezzel két sikerrel és négy vereséggel kilencedik helyen állnak az A-csoportban. A hétközi mérkőzésen a fehérorosz center, Alekszejev rásérült bokájára, viszont a hétfőn érkezett amerikai Booker eredményes játékkal  22 pont, hat-hat assziszt és lepattanó  mutatkozott be a piros-feketéknél.

- Biztosan nehéz mérkőzés lesz -  mondta Sabáli Balázs, a Körmend szakvezetője. -  A Sopron támadójátékban jeleskedik és sok pontot dob, ráadásul a kezdőcsapata magyarországi viszonylatban meglehetősen ütőképesnek tűnik. Az viszont kérdéses, a cseréi mennyit tudnak hozzátenni a játékhoz. Mi igyekszünk a saját játékunkat játszani, amiben fontos lesz a védekezés. Nem szabad belemenni egy rohanós, sok pontos meccsbe, mert csak akkor lehet győzelmi esélyünk, ha kevés kosarat kapunk, úgy 80 ponton tartjuk az ellenfelet. Alekszejevnek ismét kificamodott a bokája, valószínűleg nem játszhat a bajnokin. Váratlanul jött a sérülése, előtte három napot végigedzett. Tóth Gergő helyettesítheti, de Hegedűs is játszhat centerben, míg a négyes posztot Scott és Trummer oldhatja meg. Bookerrel egy napi tréningezés után elégedettek lehetünk; ha minden taktikai elemmel tisztában lesz, akkor még hasznosabb csapattaggá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!