Uniós projektmustra

A Nyugat-dunántúli Operatív Program által támogatott projektek végrehajtásának helyzetét értékelte, s újabb pályázati kiírásokról döntött a regionális tanács szerdán Jánossomorján.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatai öt területet ölelnek fel.

A regionális gazdaságfejlesztést, a turizmusfejlesztést, a városfejlesztést, a környezetvédelmet és a közlekedési infrastruktúrát, valamint a helyi és térségi közszolgáltatások fejlesztését. Az első négy csoportba tartozó projekteket a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közreműködő Szervezete intézi, az ötödiket a VÁTI Nonprofit Kft.
 
A Nyugat-dunántúli Operatív Program 2007-2008-as akciótervi időszaka első négy prioritásra kiírt pályázatokon 211 projekt nyert el támogatást. 135 az egyfordulós, 18 a kiemelt konstrukció, míg a továbbiak kétfordulós pályázat keretében. A nyertes projektek közül 100-al kötötték meg november a támogatói szerződést. Ezek alapján 53 előleg-igénylést hagytak jóvá, csaknem 1,5 milliárd forintos értékben. Ezeken felül számlákra 3,6 milliárd forint értékben történt kifizetés.
 
A helyi és térségi közszolgáltatások fejlesztése prioritás keretében csaknem száz támogatói szerződést írtak alá. Több mint egynegyedük az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését szolgálják. A támogatás meghaladja az 1,6 milliárd forintot. A huszonhárom közoktatásfejlesztési projekt összesen csaknem 5 milliárd forint támogatást nyert el. Az idén további kiírás várható az egészségügyben, a jövő év elején jelenik meg az egészségügyi rehabilitációs ellátási központok kialakítását, s a közoktatás fejlesztését célzó pályázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!