Belterületi útfejlesztések uniós támogatással

Öt pályázó összesen 572 millió forint támogatást nyert el a belterületi utak fejlesztéséhez a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NYDOP) pályázatán.

Erős D. Zoltán

Megszületett a döntés a Nyugat-dunántúli Operatív Program Belterületi utak fejlesztése pályázat nyertesei. A kedvezményezettek között öt nyugat-dunántúli település önkormányzata van, amelyek összesen 572 millió forinmtos uniós támogatást használhatnak fel útfejlesztési projektjükhöz.

Vas megyéből a sárvári önkormányzat nyert el több mint 140 millió forintos támogatást. Az összesen több mint 188 millió forintba kerülő projekt megvalósításával a főutca forgalmának további csökkentését szeretnék elérni. A fejlesztéssel kettő, a központtól délre lévő körút alakul ki. Az Esze Tamás, Nádasdy Ferenc utca és a Gyöngyös-híd közötti szakasz a Kertváros felől a Vadkert, a fürdő és a Hegyközség irányába teremt összeköttetést. A jelenleg 3-3 méteres forgalmi sávokból álló út a fejlesztés által érintett 360 méteres szakaszon 8,8 méteresre bővül, amely tartalmazza majd mindkét oldalon a kerékpársávot is.

Új összeköttetést hoznak létre a Tizenhárom-város és az Alkotmány úti lakótelep között is. Ennek érdekében az Árpád utca jelenlegi szakaszát, 6 méteres burkolatszélességgel alkalmassá teszik a kétirányú forgalomra, s épül egy új szakasz is 7 méteres szélességgel. A projekt megvalósítása várhatóan februárban kezdődik, s 2011 áprilisára készül majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!