Feloszlik az MDF szombathelyi szervezete?

Olyan hírek jutottak el szerkesztőségünkbe, hogy feloszlik az MDF szombathelyi szervezete.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csütörtökön a vasi megyeszékhelyen járt Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke. A politikus egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a párt szombathelyi szervezete újjászervezés alatt áll, mely a megyei elnökkel egyetértésben zajlik.

A változtatásra azért van szükség, hogy a szervezet kiküszöbölje azokat az anomáliákat, amelyek eddig megterhelték működését. Hozzátette: zavarokat kelthet a közvéleményben, ha egy  párt helyi képviselői nem egységes álláspontot képviselnek  a nyilvánosság előtt. Ezt egy normálisan működő párt  hangsúlyozta az elnök  nem engedheti meg magának.

Makay Zsolt hozzáfűzte: más pártoknál is napirenden vannak az átszervezések. Mindenki igyekszik rendezni a sorait a választások előtt, hogy a polgárok előtt egységes képet mutasson. Hogyan lehetne elvárni  egy párttól, hogy rendet rakjon az országban, ha azt a saját háza táján sem tudja megtenni? Az MDF is mindent megtesz a választók bizalmáért, s azért, hogy a januárban elkészülő választási programról semmi ne terelje el a figyelmet.

Az átszervezésről megkérdeztük Gróf István megyei MDF elnököt is, ő azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.
A választmányi elnök a sajtótájékoztatón aláhúzta: az MDF mindig küzdött a kampányfinanszírozás átláthatóságáért.
Ezért továbbra is támogatják a Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország, valamint a civil szakértők által kidolgozott szakmai anyagot, mely egyenlő esélyeket biztosító kampányfinanszírozási rendszerre tesz javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!