Frontális ütközés a 8-ason, kilométeres kocsisor a 86-oson

Folyamatosan esik a hó, az utak lefagytak. A 8-as főúton már történtek kisebb-nagyobb balesetek, Vasszentmihálynál egy frontális karambol miatt le is kellett zárni az utat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 


A katasztrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk, eddig csak Vasszentmihályra kellett kivonulniuk egy frontális baleset miatt, ahol egy személy sérült meg. A műszaki mentés idejére a 8-as számú főút érintett szakaszát lezárták.

Más komolyabb balesetről a Szombathelyi Rendőrkapitányságról sem számoltak be, azonban óva intik az autósokat a megszokásból való vezetéstől: az autósok jó része nem készült fel a télre, ráadásul a lefagyott, rendkívül csúszóssá vált utak miatt jelentősen megnőtt a balesetveszély. Azt tanácsolják, aki teheti, ne menjen el otthonról, vagy használja inkább a tömegközlekedést.

Zalalövő és Kálócfa között, a 26-os és 27-es kilométerszelvényben egy magyar kamionos félreállt az úton, egy előzni próbáló lengyel szerelvény azonban nekiütközött. A járművek mellett legfeljebb egy személyautó fér el, ezért mindkét irányban több kilométer hosszan torlódtak fel a járművek. A közútkezelők mindkét irányból megtisztították a néhány centiméteres havazás miatt csúszóssá, latyakossá vált utat, de az egyik szórógép a baleset helyszínénél az árokba csúszott.  A Zalai Hírlap beszámolója a helyzetről.

Megszaporodtak a közlekedési balesetek hétfőn délutántól Zalában;  kamionokon és személyautókon kívül autóbusszal és szórógéppel is történt baleset - közölték a közútkezelők és a tűzoltók az MTI-vel. Az M7-es autópálya 219-es kilométerénél, a sormási elágazónál késő délután egy autókat szállító tréler fordult keresztbe az úton, ami miatt félpályás lezárás mellett haladhatott a járműforgalom. Zalaháshágyon autóbusz és kisteherautó karambolozott, és bár senki nem sérült meg, az árokba csúszott busz műszaki mentéséhez a tűzoltókat is a helyszínre hívták.

A könnyebb kimenetelű koccanások, megcsúszások miatt a tűzoltóknak Zalaegerszegen, valamint Gombosszög, Letenye, Kistolmács, Karmacs és Zalaköveskút közelében akadt műszaki mentési feladata. Az M70-es autóúton egy személyautó szenvedett balesetet, de személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!