Kapus a csatárral: a miniszterelnöki irodában fejelgetett Bajnai és Mesterházy

Bajnai Gordon (kapus) találkozóra hívta Mesterházy Attilát (csatár), és a sajtó kedvéért fejelgettek egy kicsit. A miniszterelnök azt tervezi, hogy valamennyi kormányfő-jelöltet meginvitálja, így Orbán Viktort (hátvéd) is. Kíváncsian várjuk, lesz-e Bajnai-Orbán tengóparti a miniszterlnöki dolgozószobában, továbbá mihez kezd Bokros Lajos egy focilabdával.

MTI

Az MTI reggeli, belső tájékoztatójából nem igazán derült ki, hogy a hétfő délre meghirdetett "Bajnai Gordon találkozik Mesterházy Attilával" mítingnek mi is lesz a témája. A távirati iroda előzetese szerint "a találkozó elején, 12:00-kor fotó és vágókép készíthető. Az esemény végén a kormányszóvivő rövid sajtónyilatkozatot tesz".

Az origo.hu két munkatársa mindenesetre az MTI fotósával és néhány tévéssel együtt megjelent az eseményen. Az internetes portál beszámolója szerint:

"Az [origo] helyszínen lévő munkatársa szerint Bajnai és Mesterházy sajtóeseményt hirdetett meg, de végül egyetlen szót sem mondtak az újságíróknak. Ehelyett a két politikus egy focilabdával fejelgetett egymásnak kettőt-hármat a kamerák előtt, majd - miután a mutatványt a lassan reagáló tévések kedvéért megismételték - minden magyarázat nélkül kiterelték az újságírókat a teremből.

Az [origo]-nak a helyszínen egy sajtós a szombati Bajnai-beszéddel magyarázta az eseményt. Mesterházy Attila a Bajnaival folytatott egyeztetés után munkatársunknak azt mondta, hogy a labdázást szimbolikus jelentőségűnek szánták: az ötletet valóban Bajnai hétvégi beszéde adta, valamint az, hogy ő és a miniszterelnök is focizik."

A sajtó számára nem nyilvános, immár labda nélküli találkozóról a kormányszóvivő adot tájékoztatást:

"A miniszterelnök meghívja magához valamennyi demokratikus parlamenti párt kormányfő-jelöltjét, hogy megismerhessék az ország pontos és valós pénzügyi-gazdasági helyzetét - közölte a kormányszóvivő, miután Bajnai Gordon egyeztetett Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölttel hétfőn a parlamentben.

Szollár Domokos közölte, ennek a sorozatnak az első találkozója volt a hétfői megbeszélés. Leszögezte: nincsenek csontvázak a szekrényben, és ezt be is bizonyítják. Nagyon örülnénk, ha Orbán Viktor tudna találkozni Bajnai Gordonnal, az ajtónk nyitva áll - fogalmazott a kormányszóvivő egy kérdésre válaszolva.

Szavai szerint a kormány határozott szándéka, hogy nyílt lapokkal játszik a kampányban, mert meggyőződése, hogy az a helyes, ha felelősen, tisztán és őszintén tárja fel az ország pénzügyi gazdasági helyzetét valamennyi demokratikus párt számára a választási küzdelmek során.
 
A kormányszóvivő elmondta, az erről szóló tájékoztatásnak több fóruma lesz: például a pénzügyminisztérium is lehetőséget ad a pártok képviselőinek a tájékozódásra. A Bajnai-Mesterházy találkozóról szólva kitért arra: a félórás megbeszélésen szó volt a válságkezelés további teendőiről. Ide sorolta a pénzügyi rendszer stabilitásával kapcsolatos további intézkedéseket, a jelenleginél erősebb ügyfélvédelmet, a biztonsági program folytatását, a településőr program továbbfejlesztését, a roma integrációs program folytatását, valamint a munkahelyek védelmét és újabbak létrehozását."

További képek a bemutatóról:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!