Karácsony a Máltai Szeretetszolgálattal

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja minden évben szebbé teszi a fogyatékkal élők és a sok gyermeket nevelők karácsonyát. Így volt ez hétfőn is.

zaol.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának meghívására hétfőn délelőtt megtelt emberekkel a Don Bosco Művelődési Ház.

A máltaiak karácsonya összehasonlíthatatlan más karácsonyokkal. Erre fogyatékkal élő embereket hívnak meg. A csoport vezetője, dr. Asbóth Mária már nem is emlékszik rá pontosan, hogy mióta van ez így. Úgy 15 éve meghívásukra siketek, némák, mozgáskorlátozottak, értelmi fogyatékosok, gyengénlátók jönnek össze közös ünneplésre. Ahogyan kell és illik: mindig van műsor és van ajándék is.

Hétfőn is volt. Például pásztorjátékot és karácsonyi táncjátékot adtak elő az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ diákjai. Szeretettel mutatták be produkciójukat és szeretettel fogadták a nézők is. Ajándékba tartós élelmiszert, azaz tésztát, lisztet, cukrot, konzervet, szaloncukrot, krumplit és tojást  vihettek haza. Délben a szeretetszolgálat nagycsaládos ügyefeleit hívták, ajándékozták meg a Máltaiak.

Adni öröm. Ez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - karácsonyi adománygyűjtési akciójának - a szlogenje. A szeretetszolgálat megalakulása óta vallja: a másik emberen való segítés nem csupán a karitatív szervezetek dolga. A társadalom minden tagjának felelőssége a közös boldogulás.

A máltaiak karácsony előtti akciójában - amelybe neves sportolók is bekapcsolódtak önkéntesként - 174 helyszínen gyűjtöttek országszerte.

Az ajándékozott élelmiszerekből, édességből sok ezer szeretetcsomag készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!