Masszőr is lehet az egykori katonatisztből

Egykori és jelenleg is szolgálatot teljesítő katonák számára, norvég mintára és pályázati segítséggel, képzési programokat kínál egy alapítványokból álló konzorcium Szombathelyen.

Angyal László

Nem elképzelhetetlen, hogy az egykori katonatisztből hamarosan masszőr, vagy értékbecsüs, netán sportedző vagy idegenvezető lesz:  a norvég projekt ezt a célt szolgálja. 

Kedden  Szombathelyen tartottak sajtótájékoztatót, melyen Szekeres István, nyugállományú  dandártábornok,   a  Katonákért Közhasznú Alapítvány  kuratóriumának az elnöke, a  norvég projekt  partnerségi kapcsolatokért felelős   menedzsere számolt be a részletekről.

Szombathelyen  évekkel ezelőtt bezárták  a Savaria laktanyát,  ezért  a nyugállományú katonákat érinti a norvég projekt. Ottjártunkkor  Csabai János és  felesége, Csabai Jánosné  regisztrált a regionális hadkiegészítő parancsnokság egyik szobájában.   

Mindketten  Szombathelyen szolgáltak, 1995-ben mentek nyugdíjba. A  norvág projektre azért  regisztrálták magukat, mert szeretnének németül tanulni. Ugyancsak a német nyelv  középszintű elsajátítását célozta meg   dr. Földi Sándor egykori katonaorvos, aki szintén Szombathelyen szolgált. Ő a  honvéd szakszervezet helyi,  nyugállományú csoportjának  vezetője, így került kapcsolatba  a projekttel.

Mint megtudtuk, a nyelvi képzés a legkedveltebb, ezenkívül  leginkább a  speciális járművek  vezetését szeretnék elsajátítani a jelentkezők. A projekt keretében erre lehetőség nyílik,  legfeljebb 200 ezer forint erejéig állja a konzorcium a képzés költségeit, s a jelentkezőknek önrészt sem kell fizetniük.  

Az érdeklődők a  norvég projektről   kedden és csütörtökön  kilenctől tíz óráig a hadkiegészítő parancsokságon kapnak részletes tájékoztatást. Nem lehetetlen, hogy az egykori katonatisztből nemsokára becsüs vagy masszőr lesz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!