Megbénult a vasúti közlekedés

Váltóhiba miatt a Keleti és a Déli pályaudvaron is leállt a vasúti közlekedés. Ahol járnak a vonatok, ott is sokat késnek.

MTI

 

A Keleti pályaudvar nem tud fogadni vonatokat, mert elromlott a váltófűtés, bár a váltókat folyamatosan takarítják. Rákosrendező, Rákos és Vác sem tud vonatokat fogadni, illetve indítani.

Váltóhiba miatt a Déli pályaudvar sem tud vonatokat indítani és fogadni Budapesten - közölte az MTI-vel vasárnap, kora délután Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese.

A nagy hideg miatt a váltó vonóvezetéke szakadt el a Déli pályaudvaron, a hiba kijavítása valószínűleg hatvan-kilencven percet vesz igénybe - mondta a sajtóügyeletes.

A Miskolcot és Nyíregyházát érintő vonalakon jelentősek a késések, akárcsak a Budapest és Székesfehérvár között, ahol Polgárdinál méteres hótorlasz állta útját a vonatoknak.
 

Visszafizeti a MÁV a jegyek árát

Ha az utas lemond az utazásról az időjárás okozta késések miatt, a vasárnapi menetjegyeket, helyjegyeket és pótjegyeket kezelési költség levonása nélkül visszafizeti a MÁV - közölte az MTI-vel Peiper Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!