Meghalt a H1N1-gyel kezelt szegedi kismama

Elhunyt az a kismama, aki már több, mint négy hete került be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályára.

MTI

Erről Molnár Zsolt intézetvezető professzor tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

A 40 éves terhes nő a H1N1 vírusfertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladás és más betegségek miatt került az intenzív osztályra - mondta az egyetemi tanár.
   
A szakember közölte, az SZTE négy intenzív osztálya közül kettőn kezelnek még az új influenzavírus tüdőgyulladásos szövődményei miatt három beteget, az ő állapotuk nagyon szépen javul.
   
Az intézmény tájékoztatása szerint a szegedi klinikákon ápolt betegről először szeptember 30-án bizonyosodott be a H1N1-fertőzés. Péntek délutánig összesen 75 embert vettek fel influenzaszerű tünetekkel, közülük 35-en - hét férfi, kilenc nő és tizenkilenc 18 év alatti fiatal - bizonyult H1N1-pozitívnak.
   
Pénteken délután Szegeden 17 H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak, közülük három nő és egy gyerek igényelt intenzív ellátást és gépi lélegeztetést.
   
A Szegeden elhunyt kismamával együtt húszra emelkedett az új influenzavírus szövődményeiben elhunytak száma Magyarországon.

 

Címkék#H1N1#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!